Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση – που προωθεί η κυβέρνηση-  είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού (π.χ. κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.) ρυθμίσεις που οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες (με την εφαρμογή των 3μελών επιτροπών), επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.

Η ελαστικοποίηση, παράλληλα, των μορφών αναπλήρωσης, των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η προοπτική μιας παρατεταμένης εργασιακής αναπλήρωσης με άξονα την αδιοριστία αυξάνουν την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ η μισθολογική εξέλιξη κινείται σε δυσανάλογα αργούς ρυθμούς με την συνεχή αύξηση φορολογικών βαρών που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των εκπαιδευτικών και το εργασιακό τοπίο.
Η απουσία τολμηρών κινήσεων από πλευράς Υπουργείου για τη γενίκευση της εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το πραγματικό γεγονός ότι 35.000 προνήπια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενισχύει τη θέση του κλάδου για άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει τα τεράστια ψεύδη με τα οποία η ΚΕΔΕ και οι συνοδοιπόροι της βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη, μιλώντας για κλείσιμο παιδικών σταθμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτούς.
Με πλαίσιο αυτή τη δεδομένη κατάσταση σε ότι αφορά τα προβλήματα του κλάδου γενικά,  γνωρίζοντας ωστόσο και τα ιδιαίτερα προβλήματα των σχολείων του συλλόγου μας, καλούμε όλα τα μέλη μας, σε Γενική συνέλευση τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο, με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης του κλάδου, ενόψει και της ολομέλειας των προέδρων που θα ακολουθήσει.                             
                             
                             Η Πρόεδρος                                            Η γραμματέας
                           Βέτα Κορωναίου    Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου