Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΆΝΝΑΣ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς του Δήμου  Μαντουδίου,  Λίμνης ,Αγίας Άννας.
 Πέρασαν ήδη 8 μέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες  στις οποίες θρηνήσαμε  και δυο συνανθρώπους μας και μετρούμε ανυπολόγιστες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, ζωοτροφές, εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, μεγάλες απώλειες σε ζωντανά ,πλημμυρισμένα σπίτια και σχολεία, μαγαζιά,.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε  Σπαθάρι, Μετόχι, Προκόπι, Πήλι κ.α., ενώ ακόμα το ρεύμα και το νερό δεν έχει αποκατασταθεί παντού. Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο κάνει σχεδόν απαγορευτική την επικοινωνία των χωριών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι άνθρωποι να μετακινηθούν  για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, τα σχολεία δεν λειτουργούν  στο Μαντούδι, αλλά ούτε και μπορούν οι κτηνοτρόφοι, αγρότες   να φτάσουν στους στάβλους και τις αποθήκες τους για να γλιτώσουν ότι απόμεινε.
Όσο έντονα και ήταν τα καιρικά φαινόμενα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τέτοια έκτασης ζημιές εάν είχαν παρθεί μέτρα και είχαν υλοποιηθεί έργα για την αντιπλημμυρική προστασία, το καθάρισμα και την εμβάθυνση του Κηρέα, των παραποτάμων  και των ρεμάτων. Η Λίμνη κάηκε πριν δυο χρόνια και ήταν σίγουρο ότι θα πλημμύριζε, αφού όποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν ήταν για τα μάτια του κόσμου.
Οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με παρακάλια, ούτε με συσκέψεις και διαβουλεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων, των παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας και μάλιστα όταν σ’ αυτά αγνοούν τους ίδιους τους πληγέντες και απαξιούν να καλέσουν και να συζητήσουν με τον Αγροτικό τους Σύλλογο.
Οι πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα Αττικής ακόμα περιμένουν… κι ο χειμώνας είναι μπροστά….
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας να πάρουν  μέτρα για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων επιβίωσης, αλλά και την αποκατάσταση  όλων των ζημιών, για να μπορέσουν οι κάτοικοί ,οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής  να δώσουν τον αγώνα της επιβίωσης, που έτσι και αλλιώς δύσκολα και με μεγάλες στερήσεις τα βγάζουν  πέρα.

ΖΗΤΟΥΜΕ
Έκτακτο επίδομα από την κυβέρνηση για τους πληγέντες ώστε να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες επιβίωσης.
Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν 100%- χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ- όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα και τις ζωοτροφές, τα μελίσσια κλπ.
Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, μικρές επιχειρήσεις.
Να αποκατασταθούν άμεσα οι δρόμοι, το αγροτικό δίκτυο, που έχουν κοπεί και καταστραφεί, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, η σύνδεση του ρεύματος με ευθύνη του κράτους. Να εκπονηθεί μελέτη για το συνολικό εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.
Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους (διάνοιξη και εμβάθυνση του Κηρέα, κατασκευή προστατευτικών τοιχίων, καθαρισμός παραποτάμων και ρεμάτων κ.α.).
Να γίνουν άμεσα τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.
Να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία του Μαντουδίου  και όπου αλλού υπάρχουν προβλήματα.
Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου