Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μεταστέγαση 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης

Εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανέγερσης κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας επικροτεί όλες αυτές τις ενέργειες και χαιρετίζει επιτέλους τη δημοπράτηση του κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο.
Ο χώρος που επιλέχτηκε απ΄ τις αρμόδιες υπηρεσίες όμως είναι το σημείο που μέχρι σήμερα στεγαζόταν το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητάει σοβαρή λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, με την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους και με σεβασμό στα παιδιά και στο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα σπουδών του νηπιαγωγείου, απαιτεί κατάλληλο χώρο και εξοπλισμό για να εφαρμοστεί και η ασφάλεια των παιδιών αυτών έχει ιδιαίτερη σημασία.
Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα στην εκπαίδευση, για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, για την εκπαίδευση που αξίζει να έχουμε ως κοινωνία. Δεν θα δεχτούμε λύση κατώτερη των περιστάσεων που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄τα ήδη υπάρχοντα. Η επίτευξη αυτού του στόχου όμως απαιτεί μια ιδιαίτερα επίπονη προσπάθεια και τη στενή και δημιουργική συνεργασία πολλών φορέων, όπως της πολιτικής ηγεσίας, των επιστημόνων, των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των πολιτών.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΔΣ του Συλλόγου έχει ζητήσει συνάντηση με τη Δήμαρχο της πόλης, στην οποία εγγράφως έχει καταθέσει τα κτηριακά προβλήματα που έχουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Σε αυτή τη στόχευση ζητάμε συμμάχους, όποια προσπάθεια υποβάθμισης των δικαιωμάτων των παιδιών του νηπιαγωγείου θα μας βρει απέναντι.
Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος                                   Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου