Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των λειτουργών Δημόσιας Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους λειτουργούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν τη ΜΑΧΗ, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, απέναντι στον Κορωναϊό. Ήδη θρηνούμε το πρώτο θύμα, πρώην εργαζόμενο του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Τώρα, προφανώς, αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες τη σημασία που έχει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την προστασία της Υγείας τους, αφού ο ιδιωτικός τομέας κανένα βάρος -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει αναλάβει. Το αντίθετο, μάλιστα. Μερικοί επιτήδειοι βρήκαν -για μια ακόμη φορά- την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν χρεώνοντας τα test για τον Κορωνοϊό σε εξωφρενικές τιμές (250-350 ευρώ).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να λάβει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως:
  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κτλ) για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στα Νοσοκομεία.
  • Να εξασφαλισθεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.
Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους χώρους όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός, παρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα για τις ειδικές άδειες και τις ευπαθείς ομάδες, χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, όπως π.χ.:
  • Λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών με το εντελώς απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας (τα επείγοντα ζητήματα μπορούν να επιλύονται μέσω τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων).
  • Λήψη αυξημένων μέτρων ατομικής προστασίας για όσους εργάζονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων του Κορωναϊού. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύεται ο τεράστιος ρόλος των Δημοσίων Υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου