Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Διεξαγωγή έρευνας – Οργάνωση συνεδρίου από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Τα τελευταία χρόνια γίνεται  μια προσπάθεια να καταγραφούν οι λόγοι που οδηγούν στην επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών σε διεθνές επίπεδο. Πολλές έρευνες έχουν καταγράψει την μεγάλη ανάγκη να γίνει άμεση αναπροσαρμογή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και συστήματα, βασισμένες στα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, καθώς το άγχος αποτελεί τον μέγιστο παράγοντα του λεγόμενου “burn out” των εκπαιδευτικών.
Το είδος του άγχους, όπως έχει καταγραφεί στις έρευνες, διαφέρει από χώρα σε χώρα και ως επι των πλείστων, συνάδει με την εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται σε κάθε κράτος.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με αφορμή σχετικής ημερίδας  που θα λάβει χώρα στο τέλος της χρονιάς, διεξάγει σχετική έρευνα με σκοπό να καταγραφούν τα πιθανά αίτια που αυξάνουν αλλά και δημιουργούν το εργασιακό άγχος των εκπαιδευτικών και τους οδηγεί στη συνέχεια στην επαγγελματική εξουθένωση. Για την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας δημιουργήθηκε το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο.
Σκοπός της έρευνας είναι να συλλεχθούν πληροφορίες και να καταγραφούν οι λόγοι που αυξάνουν το άγχος των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο θα διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ώστε να κατατεθούν στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ως προτάσεις παρέμβασης και αναπροσαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 20 ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση μπορείτε να δώσετε μόνο ΜΙΑ απάντηση βάζοντας ν ή χ, μέσα στο κουτάκι, εκτός της τελευταίας ερώτησης (ερώτηση 20) όπου εκεί θα πρέπει να βάλετε με σειρά προτεραιότητας τους παράγοντες που σας δίνονται.
Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί ΑΝΩΝΥΜΑ και τα αποτελέσματά του θα χρησιμοποιηθούν στο συνέδριο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της χρονιάς, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν με εισηγήσεις τους .
Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να το στείλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kats.georgia@yahoo.gr">kats.georgia@yahoo.gr η με FAX στο 2221021548 Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κατσαρή Γεωργία στο παραπάνω mail και με την Κορωναίου Βέτα στο 6974341868
Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Το ΔΣ

Για να δείτε το ερωτηματολόγιο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου