Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Προσλήψεις Ωρομισθίων: Το Υπουργείο Παιδείας μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα και θίγει αξιοπρέπειες.


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

3/4/2011

Προσλήψεις Ωρομισθίων: Το Υπουργείο Παιδείας μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα και θίγει αξιοπρέπειες.

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τρόπο, με μικρά και «ευέλικτα» ωράρια, να «λύσει» το πρόβλημα ανεργίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών και να καλύψει τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που εξακολουθούν Απρίλη μήνα να υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία μας!!!

Προσλαμβάνει ωρομισθίους τετράωρης απασχόλησης και τους αμείβει με το «αμύθητο» ποσό… των 144 Ευρώ το μήνα! (ποσό που προκύπτει με βάση την καθαρή ωριαία αποζημίωση που είναι 9 Ευρώ. Οι 4 ώρες αμείβονται με 36 Ευρώ την εβδομάδα και 144 ευρώ το μήνα).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργασιακού μεσαίωνα και εκπαιδευτικής ομηρίας είναι και η περίπτωση στην Εύβοια όπου την 23η και 31η Μαρτίου 2011 προσελήφθησαν 12 «τετραωρίτες» εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, 19 Μουσικής και 5 Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη εκατοντάδων διδακτικών ωρών. Οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς ξεπερνούν τις 10.000!!!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα, θίγει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων διαλύοντας ταυτόχρονα το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί ζουν περιόδους εργασιακού «μεσαίωνα».

Πού κρύφτηκαν αυτοί που δήλωναν ότι το Σεπτέμβρη όλα θα λειτουργούν τέλεια στα σχολεία και θα καταργηθεί η ωρομισθία;

Η Δ.Α.Κ.Ε. καταγγέλλει αυτό το απαράδεκτο γεγονός και καλεί τα Δ.Σ των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην Εύβοια να αναδείξουν το θέμα, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

Από τη ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου