Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. Πειραιά: Οι καταργήσεις των σχολείων και η υποκρισία της Π.Α.Σ.Κ.


Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών

Οι καταργήσεις των σχολείων και η υποκρισία της Π.Α.Σ.Κ.

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγεί τη Δημόσια Εκπαίδευση σε διάλυση. Μειώνει δραματικά τις δαπάνες για την Παιδεία, καταργεί εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σχεδιάζει παραπέρα μείωση των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο τομέα, κηρύσσει στάση πληρωμών στον Ο.Π.Α.Δ., αφήνει για μήνες απλήρωτους τους συναδέλφους αναπληρωτές Ε.Σ.Π.Α., καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγεί στη φτώχεια και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που μεθόδευσε το δέσιμο της Ελλάδας στο άρμα του Δ.Ν.Τ..

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωές των εργαζόμενων για πολλές γενιές.

Μπροστά σε αυτές τις αλλαγές κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον αδιάφορο. Πρέπει οι εργαζόμενοι να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και να αντιστέκονται για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Πρέπει όλοι ενωμένοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες, να παλέψουμε με αυτή την πολιτική για να μην καταστραφούν οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας. Τη βασική αυτή αρχή δεν φαίνεται να τη συμμερίζεται η Π.Α.Σ.Κ.. Με τη στάση της ουσιαστικά βάζει πλάτη για να περάσουν αυτές οι πολιτικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της στο ζήτημα των καταργήσεων των σχολείων. Μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών δεν τόλμησε να καταψηφίζει στα Δ.Σ. των Συλλόγων και της Ε.Λ.Μ.Ε. τις κινητοποιήσεις και να υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Την ίδια στάση κράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (κ. Μίχας). Ψήφισε κατά των καταργήσεων των σχολείων αλλά πολύ σύντομα έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις. Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα τις καταργήσεις των σχολείων και την αναζήτηση τρόπων ώστε αυτές να μην περάσουν.

Από αυτούς που είχαν προσκληθεί στην Ημερίδα παραβρέθηκαν:

Οι βουλευτές του Πειραιά κ. Μελάς (Νέα Δημοκρατία), κ. Μανωλάκου (Κ.Κ.Ε.), κ. Δρίτσας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.). Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε., εκπρόσωποι της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Πειραιά Α΄, Β΄, Ε Δημοτικών Διαμερισμάτων, Σύλλογοι Γονέων.

Από αυτούς που είχαν επίσημα προσκληθεί δεν παραβρέθηκαν:

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Πειραιά, ο κ. Μίχας και κανένας από την Παράταξή του. Τι κοινό έχουν οι απόντες; Είναι όλοι τους ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι η Ημερίδα του Δήμου Πειραιά ήταν μέρος της αντιπολιτευτικής τακτικής του Δήμαρχου Πειραιά. Η δικαιολογία αυτή θα είχε κάποια βάση αν όλη αυτή την περίοδο είχαν πάρει κάποια πρωτοβουλία ή είχαν πάρει μέρος στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Τι ενώνει τους απόντες: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!. Το πρόβλημά τους είναι ότι πρέπει να υπερασπιστούν την πολιτική της κυβέρνησής τους, αλλά δεν έχουν το θάρρος να μας το πουν κοιτάζοντας μας στα μάτια. Γι αυτό ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολύ σοβαρά για να παίζουν κάποιοι παιχνίδια στις πλάτες τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπαραταξιακά παιχνίδια.

Όλοι ενωμένοι για να μην ισοπεδώσουν τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου