Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δ.Ο.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Αθήνα 5/4/2011

Προς

Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΚΟΙΝ:

ΜΜΕ (συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη στοχοποίηση Διευθυντριών Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά, ως υπεύθυνες για ζητήματα συντήρησης των σχολείων, μέσω της κλήσης τους σε ακροατήριο του Πταισματοδικείου Πειραιά.

Προκαλεί κατάπληξη, ενώ όλοι οφείλουν να γνωρίζουν, πως την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων έχουν οι ΟΤΑ, να καλούνται να απολογηθούν οι εκπαιδευτικοί για τις ευθύνες άλλων, όταν μάλιστα καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία τους.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να εμφανίσει ως εξιλαστήρια θύματα συναδέλφους μας για να καλύψει ευθύνες άλλων. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του στον αγώνα για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη εναντίον των συναδέλφων και η ποινικοποίηση της λειτουργίας του εκπαιδευτικού. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρέχει ηθική, συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στις διωκόμενες συναδέλφισσες και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα τους με κάθε μέσο.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου