Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τη στάση της υπουργού Παιδείας


Με ενότητα και αγώνα απαντάμε στην αλαζονική και παρελκυστική κυβερνητική συμπεριφορά.
Η κ. Διαμαντοπούλου συνεχίζει να προκαλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί και το συνδικαλιστικό κίνημα έγιναν πάλι μάρτυρες της αλαζονικής και παρελκυστικής συμπεριφοράς της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου.
Η κ. Υπουργός σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών επισημαίνοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία τους δε συμμετέχει, επειδή αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων». Τόνισε, επίσης, ότι «αυτοί είναι και οι συνεργάτες της…». Δηλαδή οι μη απεργοί εκπαιδευτικοί!!!
Η παραπάνω δήλωση έρχεται σε συνέχεια της επιστολής - πρόκλησης που απέστειλε η Υπουργός στις 21/3/2011 προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με την οποία ζητούσε να προτείνουν τον τρόπο κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών που προέκυψαν λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται με τους αγώνες τους στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης.
Είναι ολοφάνερη η παρελκυστική και διασπαστική προσπάθεια των κυβερνώντων και η αγωνία τους να απαξιώσουν τους αγώνες του Κλάδου μας και να αμαυρώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Επιδιώκουν να χωρίσουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και να τον φέρουν σε σύγκρουση με την κοινωνία προκειμένου αυτοί ανενόχλητοι να συνεχίσουν την ανερμάτιστη και ισοπεδωτική πολιτική τους.
Δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για την εκπαίδευση το σχέδιο τους θα αποτύχει. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: «έχουν γνώση οι φύλακες» και είναι βέβαιο ότι εμείς, οι υπερήφανοι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και η κοινωνία μας τους έχει πια καταλάβει!
Δεν πείθουν πλέον κανέναν!
Τα επικοινωνιακά τους «τρικ», οι διχαστικές κορόνες και ο λαϊκισμός τους θα πέσουν στο κενό.
Με ενότητα και αγώνα απαντάμε στην αλαζονική συμπεριφορά τους και προασπίζουμε τα συμφέροντα της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και του ελληνικού λαού.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου