Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 05/07/2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ

Την Τρίτη 5/7/2011, πραγματοποιήθηκε η 3η και τελευταία - εντός δεκαημέρου - συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, όπως ορίζεται από το Καταστατικό της, με σκοπό τη συγκρότηση του σε σώμα.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επανέλαβε την πάγια θέση της (όπως αυτή διατυπώθηκε στην 1η και στη 2η συνεδρίαση στις 25 και 26/6 αντίστοιχα) για τη συμμετοχή στο Προεδρείο και τα αξιώματά του Δ.Σ. της ΔΟΕ όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Η πρότασή μας ήταν για διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό, ενωτικό προεδρείο.

Η ΠΑΣΚ συμφωνούσε στη λειτουργική πρότασή μας ενώ η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ έβαλε ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων.

Οι δύο εκπρόσωποι των αριστερών Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων επέλεξαν το δρόμο της υπεκφυγής, της μη ανάληψης ευθυνών, του αδιέξοδου βερμπαλισμού και της στείρας άρνησης. Δεν συμμετείχαν στη συγκρότηση του Προεδρείου αδιαφορώντας για τη λειτουργία του και προσβάλλοντας τη λαϊκή ετυμηγορία του Κλάδου.

Η τελευταία προσπάθεια συγκρότησης Προεδρείου και η ψηφοφορία που ακολούθησε ήταν άκαρπες.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΔΟΕ στη συνέχεια μπαίναμε στην ύστατη διαδικασία συγκρότησης του Προεδρείου που απαιτούσε τη σχετική πλειοψηφία για την ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Η παράταξή μας (σύμφωνα με την απόφαση της Κ.Ε. στις 27/6/2011) διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου επιδιώκοντας να γίνει δεκτή η εναλλακτική της πρόταση και με δεδομένο ότι μετά από 20 χρόνια υπάρχει ισοψηφία με τον ίδιο αριθμό μελών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – 4, ΠΑΣΚ – 4). Ζήτησε απ’ όλους να διαφυλάξουν την ενότητα του Κλάδου και έδωσε τη δυνατότητα στις δύο παρατάξεις της Αριστεράς με την ψήφο τους να συνδράμουν στη συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού» Προεδρείου που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση και την αλλαγή πλεύσης των συνδικαλιστικών δρώμενων.

Το αποτέλεσμα ανέδειξε ισοψηφία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (από 4 ψήφους) και 3 λευκά (των αριστερών παρατάξεων). Παρά την ισοψηφία, τη θέση του Προέδρου κατέλαβε η ΠΑΣΚ λόγω του μεγαλύτερου αριθμού αντιπροσώπων στην πρόσφατη Γ.Σ. του Κλάδου, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΔΟΕ.

Στη συνέχεια της διαδικασίας, τα 4 μέλη της παράταξής μας με δεδομένα:

α) την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στις 27/6/2011 και την παραταξιακή διαβούλευση που προηγήθηκε,

β) τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ στα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων,

γ) τη συμμετοχή μας στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΔΟΕ, της πρότασής μας για συμμετοχή στο Δ.Σ. των παρατάξεων που το αποτελούν, αλλά και την αντίστασή μας να μην υπάρχει μονοπαραταξιακό προεδρείο μειοψηφίας της ΠΑΣΚ (που ενδεχομένως θα την ενίσχυε συνδικαλιστικά),

δ) την εντολή που πήραμε από τον Κλάδο να μην περιθωριοποιηθούμε (όπως οι αριστερές παρατάξεις) αλλά να είμαστε πρωταγωνιστές,

ε) με στόχο τη λειτουργία της ΔΟΕ, την άμεση παρέμβασή μας στα συνδικαλιστικά και λειτουργικά δρώμενα της Ομοσπονδίας και την πολιτική παρέμβαση και προώθηση των παραταξιακών και κλαδικών προτάσεων μας,

στ) συνεχίζοντας τη στάση υπευθυνότητας και την προσπάθεια σφυρηλάτησης της ενότητας του Κλάδου,

διεκδίκησαν ομόφωνα και κατέλαβαν

τις θέσεις του Αντιπροέδρου, Υπεύθυνου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (Χαράλαμπος Κόκκινος), του Ταμία (Τριαντάφυλλος Οικονόμου), και του Υπεύθυνου Υλικού και Βιβλιοθήκης (Μάνος Ανδρουλάκης).

Τα 4 μέλη της παράταξής μας θα δώσουν και σε αυτή τη διετία τον αγώνα για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στη ΔΟΕ και θα βρίσκονται πάντα στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Τέλος σας παραθέτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας με τα 4 μέλη μας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Κόκκινος Χαράλαμπος, τηλ. 2103312794 - 6974750407

e-mail: kokkinosxar@yahoo.gr

Κικινής Θανάσης, Τηλ/fax: 2103255576 - 6974114103

e-mail: thanasiskikinis@gmail.com

Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Τηλ/fax: 2103312795 - 6973425944

e-mail: toikono@sch.gr

Ανδρουλάκης Μάνος, τηλ: 2103312793 – 6972679767, fax: 2103246928

e-mail: manandroulakis@gmail.com

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος


Ο Γενικός Γραμματέας




Κόκκινος Χαράλαμπος


Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου