Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Από ESOS.gr : Διευκρινίσεις για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τρεις νέες νέες διευκρινίσεις-οδηγίες για τα πλαστά πτυχία και για την επιλογή Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων έδωσε σήμερα το υπ. Παιδείας με εγκύκλιο του , οι οποίες έχουν ως εξής:

1. Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωση τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων κα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων.

2. Υπηρετούντες Σχολικοί Σύμβουλοι οι οποίοι επιθυμούν να επιλεγούν Διευθυντές Σχολικών Μονάδων με την επικύρωση του πίνακα από τον Περιφερειακό Δ/ντιη θα πρέπει, εντός πέντε ημερών, να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου στον Δ/ντη της Περιφερειακής Δ/νσης που ανήκουν, ο οποίος τη διαβιβάζει άμεσα στην αρμόδια Δ/νσητου Υπουργείου. Μετά την αποδοχή των αιτήσεων απαλλαγής από την Υπουργό, εντός πέντε ημερών οφείλουν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

3. Ύστερα από τις τελευταίες περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών τίτλων στα συμβούλια Επιλογής υποψηφίων Δ/ντών Σχολικών Μονάδων καλούνται τα συμβούλια να διεξάγουν ενδελεχή έλεγχο στα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά των υποψήφιων Δ/ντων Σχολικών Μονάδων, έστω και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου