Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Η αντεθνική και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται…


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407 Fax: 210-3246928

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 18/07/2011

Η αντεθνική και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται…

Αιφνιδιαστικά ανακαλούνται αποσπάσεις εκπαιδευτικών

που συμπληρώνουν 3ετία στο εξωτερικό.

Οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού που οδηγείται στην πλήρη εγκατάλειψη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοώντας τις παιδαγωγικές και εθνικές ανάγκες για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού, αδιαφορώντας για τον προγραμματισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, λειτουργώντας με «λογιστικά και οικονομίστικα» κριτήρια προτίθεται να προχωρήσει στην ανάκληση των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τριετία στο εξωτερικό.

Άλλα διαβεβαίωνε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μέχρι τώρα και άλλα κάνει. Αντί να δίνει λύσεις, μεγαλώνει τα προβλήματα και οξύνει τα αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί.

Αναστατώνει τον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό προγραμματισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, προκαλώντας τους, ταυτόχρονα, σοβαρότατη οικονομική ζημιά.

«Κλείνει τα αφτιά» στα αιτήματα των γονέων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Τα παιδιά των Ελλήνων της διασποράς έχουν δικαίωμα στη γνώση. Και κανένας δεν δικαιούται να τους το στερήσει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

· Να μην προχωρήσει σε μια «εξοντωτική» για τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς απόφαση και να προχωρήσει στην παράταση των αποσπάσεων.

· Να σταματήσει τις αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές κινήσεις που καταργούν επί της ουσίας την ελληνική μόρφωση και Παιδεία των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού.

Ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. θα στηρίξουμε τον αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών του εξωτερικού και καλούμε το Δ.Σ. τη ΔΟΕ να πάρει θέση αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποφασίσει παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου