Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

25/7/2011

Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .

Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο.

Με την υπ’ αριθμό 80663(α)/Δ2/18-7-2011 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της 19/07/2011 καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με νομικό πλαίσιο που θα φέρουν μελλοντικά αποφασίζουν σήμερα με παλαιοκομματικούς όρους του παρελθόντος και στερούν το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν θέση Σχολικού Συμβούλου διότι είχαν συμμετάσχει στις διαδικασίες και είχαν επιλεγεί ως Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυθαιρετεί και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «κλείνοντας τα αφτιά» στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους για το «αλαλούμ» που η ίδια δημιούργησε καταστρατηγώντας τους νόμους που έχει ψηφίσει (βλ. Ν.3848/2010).

«Κλείνει τ’ αφτιά της» και αγνοεί προκλητικά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) που καταγγέλλει εμπεριστατωμένα τις παραπάνω διαδικασίες και τονίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν από τις παράτυπες ή και παράνομες αποφάσεις του Υπουργείου.

Καλούμε

τους κυβερνώντες να αποσύρουν την «εγκύκλιο της ντροπής», να σταματήσουν να αυθαιρετούν, να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να στερούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις επιλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πολιτικάντηδες και κομπογιαννίτες» δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση.

Καλούμε

· Το νομικό σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη να πάρει δημόσια θέση για τη νομιμότητα ή μη των παραπάνω ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

· Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, να συμπαραταχθούν με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταγγείλουν τις αναξιοκρατικές και, όπως όλα δείχνουν παράνομες, διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου