Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας: Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας: «Αξιοκρατική» συγκρότηση σε πράσινο φόντο


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

8/7/2011

Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας:

«Αξιοκρατική» συγκρότηση σε πράσινο φόντο

Ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι συνεντεύξεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων με την πολιτική ηγεσία να θέτει πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Εκπαίδευσης, την κομματική σκοπιμότητα και την παραταξιακή «λογική». Στελέχωσε τα Συμβούλια Επιλογής χωρίς κριτήρια, με πρόσωπα που σε πληθώρα περιπτώσεων δεν έχουν στο ελάχιστο την διοικητική κατάρτιση και την εμπειρία έναντι άλλων υποψήφιων μελών που απορρίφθηκαν ή ορίστηκαν «τιμητικά» αναπληρωματικά μέλη. Έχουν βέβαια το βασικό προσόν να είναι στελέχη συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας όρισε με απόφασή του ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ μέλη και όχι ως τακτικά, την Προϊσταμένη του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Λουκοπούλου Ελένη και τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Εύβοιας κ. Παντιώρα Γαβριήλ. Έκρινε όμως ως ικανότερα για τακτικά μέλη τη νηπιαγωγό Κορωναίου Βενετσιάνα και την γυμνάστρια Βαρβάρου Ευφροσύνη, οι οποίες είναι και μέλη της ΠΑΣΚ. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!!

Για την «τιμητική» θέση του αναπληρωματικού μέλους η κ. Λουκοπούλου υπέβαλε άμεσα την παραίτησή της για λόγους ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Όμως ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Αργυρόπουλος δεν την έκανε δεκτή ισχυριζόμενος ότι δε συντρέχουν προσωπικοί λόγοι όπως προβλέπει η νομοθεσία!! Αν οι ΑΡΧΕΣ και οι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός ανθρώπου δεν είναι προσωπικοί λόγοι, τότε ποιοι λόγοι είναι προσωπικοί για τον κ. Αργυρόπουλο;;

Η ΔΑΚΕ/Π.Ε. καταγγέλλει την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και θεωρεί ότι κι αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα είναι επιλογές ημετέρων και προθύμων.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι συνεντεύξεις των υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας και η σύνθεση του Συμβουλίου Επιλογής έχει ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

1) Συρίμης Γεώργιος, Πρόεδρος Συμβουλίου, Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας

2) Στάμου Νικόλαος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου, Δάσκαλος

3) Βαρβάρου Ευφροσύνη, εκπ/κός φυσικής αγωγής

4) Κορωναίου Βενετσιάνα, νηπιαγωγός

5) Μπασαγιάννη Ελευθερία, Σχολική Σύμβουλος 5ης Π.Π.Α. Εύβοιας

6) Καραβά Μελπομένη, αιρετός εκπρόσωπος, δασκάλα

7) Θεοδουλίδης Χρήστος, αιρετός εκπρόσωπος, δάσκαλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

1) Λουκοπούλου Ελένη, Προϊσταμένη του 1ου Γραφείου Π.Ε. Εύβοιας

2) Πορτοκαλίδης Κωνσταντίνο, εκπ/κός φυσικής αγωγής

3) Πάττας Αναστάσιο, δάσκαλος

4) Παντιώρας Γαβριήλ, Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Εύβοιας

5) Δάρρας Μιχαήλ, δάσκαλος

6) Βαλαγιαννόπουλος Νικόλαος,αιρετός εκπρόσωπος, εκπ/κός φυσικής αγωγής

7) Μπλέτσας Χρήστος, αιρετός εκπρόσωπος, δάσκαλος

Από τη ΔΑΚΕ Π.Ε. ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου