Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: 28 IOYNIOY 2011 ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

18/6/2011

28 IOYNIOY 2011

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η καταστροφική δημοσιονομική συνταγή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου και προωθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την 28η Ιουνίου 2011.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αισθάνονται «προδομένοι» και νιώθουν απελπισία και απαισιοδοξία για το μέλλον γιατί βλέπουν ότι οι θυσίες τους πάνε χαμένες.

Η πολιτική της σκληρής και άδικης λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις – δεν οδηγεί πουθενά. Συνεχίζεται η ίδια συνταγή της λανθασμένης και αδιέξοδης σοσιαλιστικής πολιτικής.

Οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι το 2012 η χώρα μας «θα έβγαινε στις αγορές» και ότι «θα υπήρχε φως στο τούνελ». Σήμερα εύχονται και μεταθέτουν τις ελπίδες για έξοδο από την κρίση μετά το 2015, επιβάλλοντας σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.

Η χειρότερη και η πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος ζητά νέες θυσίες. Θυσίες που δε δίνουν ελπίδα γιατί στηρίζονται στην ίδια αποτυχημένη πολιτική συνταγή.

Το ΠΑΣΟΚ, πριν ένα έτος, «υποδούλωσε» τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα «στραγγαλίζει» την ελληνική κοινωνία επιβάλλοντάς της πρόσθετα μέτρα – «θηλιά» 28,3 δις ευρώ.

Η «μέγγενη» του Νέου Μνημονίου:

- Επιβάλλει πρόσθετους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 12,1 δις ευρώ.

- Μειώνει τις δαπάνες για μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου κατά 2,1 δις ευρώ.

- Περικόπτει κονδύλια για υγειονομική περίθαλψη, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές κατά 6,22 δις ευρώ.

- Συρρικνώνει το δημόσιο τομέα κατά 2 δις ευρώ.

- Περικόπτει δαπάνες σε Περιφέρειες και Δήμους κατά 1,3 δις ευρώ.

- Μειώνει επενδυτικές, λειτουργικές και εξοπλιστικές δαπάνες του Δημοσίου κατά 2,28 δις ευρώ.

- Με εισπρακτικά μέτρα, «θύελλα» φόρων και νέο κυνηγητό των πολιτών επιβάλλει επιπλέον βάρη ύψους 2,26 δις ευρώ.

- Απολύει χιλιάδες υπαλλήλους από υπηρεσίες, οργανισμούς και λοιπούς φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν.

- Ετοιμάζει την εκποίηση των «ασημικών» της χώρας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κόμμα που κυβερνά τα 22 χρόνια από τα 30 τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης) δεν έχει πρόγραμμα και είναι αδύνατη και άτολμη να πάρει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές αποφάσεις που θα άρουν τα αδιέξοδα που καθημερινά δημιουργεί.

Το ΠΑΣΟΚ «διαλύεται». Το κόμμα, που με επικοινωνιακά τρικ έριχνε τις ευθύνες σε άλλους πολιτικούς χώρους, «έστηνε εξεταστικές και σκάνδαλα» που του γύρισαν «μπούμερανγκ», ζητά απελπισμένα συναίνεση. Συναίνεση σ’ αυτή την πολιτική ισοδυναμεί με συνενοχή στα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσαν μέσα σε κανένα από τους στόχους που έθεσαν. Τα «φερέφωνα» και τα «παπαγαλάκια» τους σιωπούν και τους εγκαταλείπουν.

Την ίδια ώρα η κοινωνία μας «αγκομαχά». Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη κοροϊδία και εμπαιγμό. Δεν αποδέχεται την άδικη και ανελέητη λιτότητα και τη «φορομπηχτική» πολιτική.

Κινητοποιείται και αντιστέκεται.

Η ενότητα και ο αγώνας είναι φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου