Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Νίκος Λαγομιτζής : Συνδικαλιστικός τουρισμός


(ΠΕΣ ΤΑ, ΝΙΚΟΛΑ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.)

Πηγή εδώ

Θυμηδία, εκνευρισμό και απογοήτευση στον κλάδο των εκπαιδευτικών δημιουργεί η συνεχιζόμενη πρακτική του ΔΣ της ΔΟΕ να συνευρίσκεται σε πολυτελή ξενοδοχεία της επαρχίας με αφορμή διάφορα πιθανά κι απίθανα συνδικαλιστικά "γεγονότα".
Αποξενωμένοι από την εκπαιδευτική πραγματικότητα τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν και διοργάνωσαν ημερίδα για την παρουσίαση αποτελεσμάτων "έρευνας" σχετικά με τις "εμπειρίες και τις απόψεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε σχολεία ΕΑΕΠ".
Ελπίζω να ενημερώθηκαν τουλάχιστον για το ωρολόγιο πρόγραμμα των 801 σχολείων του αναμορφωμένου προγράμματος. Γιατί από τις αποφάσεις τους για κήρυξη στάσεων εργασίας επ'ευκαρία κάποιων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έλαβαν κατά το παρελθόν αποδείχθηκε ότι έχουν πλήρη άγνοια τούτου.
Δόθηκε επίσης άλλη μια ευκαιρία σε κάποιους καρεκλοκένταυρους να εισπράξουν και να διασπαθίσουν μεγάλα ποσά και να αυτοπροβληθούν παραγοντιζόμενοι.
Την ίδια στιγμή φυσικά ο κλάδος χειμάζεται από τις ανηλεείς επιθέσεις της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ στο εισόδημά του, συνεπεία των μειώσεων των μισθών και των αυξήσεων του κόστους ζωής.
Την ίδια στιγμή φρόντισαν να δώσουν άλλο ένα επιχείρημα απαξίωσης των εκπαιδευτικών στην κοινωνία, που δοκιμάζεται από την ανεργία, που κλονίζεται η συνοχή της, που έχει βγει στους δρόμους και τις πλατείες και διαμαρτύρεται προσδοκώντας και από τους εκπαιδευτικούς να υψώσουν το ανάστημά τους.
Ενώ υπήρξαν προτάσεις να γίνει η παρουσίαση αυτής της "έρευνας" στα πλαίσια της 80ης ΓΣ της ΔΟΕ, ώστε να εξοικονομηθούν τα ποσά, αλλά και για να υπάρξει η αναγκαία κρίση και κριτική της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της, οι ελιτιστές εκπρόσωποί μας προτίμησαν για άλλη μια φορά την ασφάλεια και την απόλαυση του συνεδριακού τουρισμού για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Κι εννοείται τζάμπα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κύκλος τόσο των ιδίων όσο και της Ομοσπονδίας με τη σημερινή της μορφή έχει λήξει. Εκτός κι αν αποφασίσουν ν'αλλάξουν δραστικά ρότα. Διαφορετικά να αποσυρθούν. Γιατί μας εκθέτουν συστηματικά.
Ως εδώ και μη παρέκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου