Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Το Ολοήμερο Σχολείο εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρο . . . Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης την εκθέτουν διαρκώς . . .


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

05 - 06 - 2011

Το Ολοήμερο Σχολείο εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρο . . .

Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης την εκθέτουν διαρκώς . . .

Η κατακραυγή για την απόφαση της κ. Χριστοφιλοπούλου για την εφαρμογή του Ολοήμερου Προγράμματος σε 6/θέσια και πάνω σχολεία οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας σε αναδίπλωση. Την αμέσως επόμενη μέρα, βγήκε νέα απόφαση που, θεωρητικά, επιτρέπει τη λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος σε Σχολεία με τουλάχιστον 60 μαθητές.

Επί της ουσίας, όμως, το Υπουργείο Παιδείας καταργεί το θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου ειδικά στις αγροτικές και νησιωτικές περιοχές. Μετά το σαρωτικό κύμα υποβιβασμών, συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων που έπληξε αυτές τις κοινωνίες έρχεται και η απόφαση αυτή να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην παρεχόμενη εκπαίδευση.

Ολοήμερο πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε 1/θεσια, 2/θέσια και 3/θέσια σχολεία. Με την πολιτική του το Υπουργείο χωρίζει τους μαθητές σε «πατρίκιους» και «πληβείους» και δημιουργεί Παιδεία διαφορετικών ταχυτήτων.

Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Η παράταξή μας θα αγωνιστεί να μην είναι ανεπανόρθωτες και οι «πληγές» που προξενούνται στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας από την ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου