Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε.


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 26/06/2011

ΠΡΟΤΑΣΗ της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε.

(όπως αυτή κατατέθηκε στην 1η και τη 2η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στις 25 και 26/6/2011)

Πάγια θέση της Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε., την οποία έχει τηρήσει σταθερά και απαρέγκλιτα, αποτελεί η συμμετοχή στο προεδρείο και τα αξιώματα του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όλων των συνδικαλιστικών αντιλήψεων που εκφράζονται σ’ αυτό.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η Κυβέρνηση με τη βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική της εντείνει την επίθεση προς το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας είναι αναγκαία η εφαρμογή στην πράξη της ενότητας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που ταλανίζουν την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα με την πρότασή μας αυτή, δίνουμε την απάντηση και αντιστεκόμαστε σ’ αυτούς που σκόπιμα απαξιώνουν τη συμμετοχή στα κοινά και επιδιώκουν να αποδυναμώσουν και να υπονομεύσουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Πιστεύουμε ότι μόνο ένα διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό, ενωτικό προεδρείο, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και αποφασιστικά τόσο στην κατεύθυνση αυτή όσο και στην ανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Γιατί μόνο ένα τέτοιο Προεδρείο μπορεί να αποτελέσει τον αναγκαίο πόλο ενότητας και συσπείρωσης όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο διαρκή αγώνα του Κλάδου μας για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των βασικών και χρόνιων αιτημάτων του.

Η παράταξή μας, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του Κλάδου και παραμερίζοντας το όποιο παραταξιακό κόστος, εμμένει στην πάγια θέση της και προτείνει τη συγκρότηση διαπαραταξιακού, αντιπροσωπευτικού, ενωτικού προεδρείου.

Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση αυτή προϋποθέτει αφενός τη δημόσια και εκ των προτέρων - πριν από τη διαδικασία ψηφοφορίας - αποδοχή της από όλες τις συνδικαλιστικές αντιλήψεις που εκφράζονται στο νέο Δ.Σ. και αφετέρου την κοινή δέσμευση όλων μας ότι για τη διετία 2011-13, θα πορευτούμε με βάση την καταστατική νομιμότητα και τις θέσεις του Κλάδου, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε.

Τα 4 μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κόκκινος Χαράλαμπος

Κικινής Θανάσης

Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου