Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δ.Ο.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αθήνα 31/7/2011

Προς
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ

Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο αιφνιδιασμό της κυβέρνησης με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών, στο μισό και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.

Η συνεχιζόμενη, ανάλγητη τακτική οικονομικής εξόντωσης των εκπαιδευτικών - των χαμηλότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο, με μισθούς 1000 ευρώ - αναδεικνύει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και δικαιοσύνης.

Η ισοπεδωτική λογική των οριζόντιων περικοπών, είναι βαθύτατα ταξική και διευρύνει ακόμη περισσότερο τις ανισότητες, καθώς καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν την κρίση, αυτοί που δεν αντέχουν άλλο και δε φταίνε, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να μένουν στο απυρόβλητο.

Όλοι αυτοί που με πρόσχημα την κρίση, στοχεύουν τον κόσμο της εκπαίδευσης, λες και ανήκει στην τάξη των προνομιούχων και χωρίς ίχνος ντροπής μετατρέπουν τα ψίχουλα του μισθού, σε απλό φιλοδώρημα, να είναι βέβαιοι ότι θα εισπράξουν όχι απλά την απαξία αλλά και την οργή του κόσμου της εργασίας.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση, πως είμαστε οριστικά απέναντί της και το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, θα μας βρει στους δρόμους του αγώνα

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Δ.Ο.Ε. : Κάλυψη κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


Αρ. Πρωτ:62

Αθήνα 28/7/2011

Προς
την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
την Υφυπουργό Παιδείας
κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
Κοιν. Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Κάλυψη κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Σε δημοσιεύματα μερίδας του τύπου και διαρροές «κύκλων» του Υπουργείου Παιδείας, τις τελευταίες ημέρες, γίνεται αναφορά για δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών και αντίστοιχη μείωση των διορισμών αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε αναμονή της εγκυκλίου για τους διορισμούς στην εκπαίδευση, οι οποίοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για τους μόνιμους διορισμούς γίνεται αναφορά για περίπου 600 θέσεις, τη στιγμή που αναμένονται 11.000 παραιτήσεις εκπαιδευτικών μέχρι τις 10 Αυγούστου. Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος δε θα ξεπεράσουν τις 6.000, ενώ πέρυσι είχαν διοριστεί συνολικά 16.000 εκπαιδευτικοί.

Μπροστά σ' αυτό το γκρίζο σκηνικό που φαίνεται να διαμορφώνεται στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει:

  • Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει υποστεί τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας εδώ και πολλά χρόνια. Η κρίση είναι απλά ένα ακόμη πρόσχημα.
  • Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη τα μεγάλα θύματα των πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέσω της περαιτέρω μείωσης των ήδη πενιχρών μισθών των εκπαιδευτικών και των επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών για τις λειτουργικές τους δαπάνες.
  • Οι σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η φυγή μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών σε σύνταξη, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό.
  • Ο διαφαινόμενος μικρός αριθμός διορισμών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά. Χιλιάδες ώρες διδασκαλίας των παιδιών του ελληνικού λαού θα χαθούν, δημιουργώντας ταυτόχρονα εκρηκτικό πρόβλημα στις σχολικές μονάδες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Απαιτεί να πάψει η Παιδεία να αποτελεί το «φτωχό συγγενή» και μόνιμο στόχο όλων των πολιτικών συρρίκνωσης.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι, εάν το ζοφερό τοπίο που φαίνεται να διαμορφώνεται στην εκπαίδευση για τη νέα σχολική χρονιά γίνει πραγματικότητα, θα βρει τον εκπαιδευτικό κόσμο δυναμικά απέναντι, με αγώνες μεγάλης έντασης και διάρκειας.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νέα Δημοκρατία : Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:


Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:

  1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
  3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
  4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
  5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
  6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
  7. Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
  8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
  9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
  10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
  11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
  12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
  13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
  14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
  15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
  16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
  17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
  19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
  20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
  21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
  23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
  25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
  26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
  27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
  28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
  29. Αναθεώρηση του άρθρου 24 ( και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
  30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
  31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών।
Πηγή : http://www.antinews.gr/2011/07/29/115474/

Τελικά θέλουμε αξιοκρατία ή εμπόρους ελπίδας;




Η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, οι κουμπαροσυμπέθεροι που πάντα ευνοούνται είναι μερικές από τις μεγαλύτερες πληγές της Ελληνικής κοινωνίας. Το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κατηγορεί το σύστημα (πολιτικό και οικονομικό) για την κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού βίου διότι σε αυτά κυριαρχούν η λογική της ημετεροκρατίας και του βολέματος «των δικών μας παιδιών».

Πόσο έντιμη και ειλικρινής είναι αυτή η στάση; Πόσο αληθινή είναι η επιθυμία μας να αλλάξει αυτό το σύστημα;

Θέλουμε πραγματικά να έρθει η αξιοκρατία στη χώρα μας; Θέλουμε πραγματικά να γίνουμε κι εμείς μια χώρα του Δυτικού Κόσμου (ούτε κι εκεί υπάρχει το απόλυτο καλό ή κακό πάντως, δες Ζίμενς) ή μήπως βολεύει τον ψυχισμό μας και την εθνική μας ιδιοσυγκρασία αυτή η κατάσταση;

Προσωπικά θέλω να καταθέσω τη δική μου εμπειρία ως συνδικαλιστής στο χώρο της Παιδείας (παλιότερα ως στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ Πατρών, Πρόεδρος του Δ.Σ. των Φοιτητών του ΠΤΔΕ Πατρών και τώρα ως Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας).

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθούμε να πείσουμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους ότι είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τη δικαιοσύνη και το καλώς εννοούμενο συμφέρον του κλάδου, ελάχιστους πείθουμε.

Μπορώ να πω ότι μάλλον αγχώνονται οι συνάδελφοι, όταν τους λέμε ότι πχ στις μεταθέσεις δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε το αποτέλεσμα προς όφελός τους ή ότι, όταν τοποθετούνται με βάση αναρτημένο και μοριοδοτημένο πίνακα, κανείς δε μπορεί να παρέμβει! Ότι στο τέλος θα πάνε στα σχολεία που είναι να πάνε με βάση τα μόριά τους μάλλον δεν είναι λόγος για χαμόγελα.

Σκέφτονται ή, ακόμα χειρότερα, δεσμεύουν τη σκέψη τους και τις ελπίδες τους σε αστικούς μύθους του τύπου «Κάποιος ξέρει κάποιον που πήρε μετάθεση επειδή είχε κουμπάρο στο Υπουργείο» ή ακόμα χειρότερα πιστεύουν παραμύθια του τύπου «Εγώ σε έφερα στο σχολείο, έκανα παρέμβαση στο Διευθυντή» κτλ. Ψάχνουν εναγωνίως να βρουν αυτόν που μπορεί να τους πουλήσει την ελπίδα και μάλιστα την αγοράζουν κι ακριβά!

Δεν είναι ότι δε βλέπουν την πραγματικότητα, απλά δε θέλουν να την πιστέψουν!

Εντάξει, δε θα πω ότι όλα είναι καλά κι άγια, όμως σχεδόν όλοι πάνε εκεί που τους βγάζουν τα μόρια τους! Όσοι δεν το κάνουν, βρίσκουν άλλες λύσεις, όχι όμως μέσα από φανερές διαδικασίες και σίγουρα είναι ελάχιστοι, στατιστικά ανάξιοι αναφοράς, ηθικά άξιοι διαπόμπευσης!

Το ερώτημα όμως είναι ΓΙΑΤΙ;

Γιατί δε θέλουν να πιστέψουν ότι δε μπορεί κανείς να αλλάξει το αποτέλεσμα μια αντικειμενικής διαδικασίας;

Γιατί θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ό,τι και να γίνει;;

Από την εμπειρία και τις ιστορίες που έχουν ακούσει, ίσως…

Μήπως όμως υπάρχει κάτι άλλο, κρυφό και βαθύτερο, σε σχέση με τον τρόπο σκέψης μας αλλά και την εθνική μας ιδιοσυγκρασία;

Μήπως η αναξιοκρατία μας βολεύει γιατί νομίζουμε ότι έτσι εξασφαλίζουμε τη δύναμη και την παρέμβασή μας σε κάτι; Μήπως έτσι νιώθουμε ισχυροί και ότι έχουμε τον έλεγχο (ή έστω, μπορούμε να τον έχουμε);

Πόσοι από εμάς πχ έχουμε δώσει φακελάκι σε γιατρό πριν καν μας το ζητήσει; Γιατί; Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι έτσι θα προσέξει το δικό μας άνθρωπο. Λες και, αν δε δώσουμε λεφτά, θα τον αφήσει να «φύγει» ή, αν δώσουμε, θα του έρθει η Θεία Επιφώτιση και «θα νεκραναστήσει το Λάζαρο»!

Κακά τα ψέματα , δεν το κάνουμε για εκείνον, για εμάς το κάνουμε. Για να νιώσουμε εμείς ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά, αλίμονο, τίποτα δε μπορούμε να κάνουμε.

Προτιμάμε να πιστέψουμε εκείνον που θα μας παραμυθιάσει ότι θα κανονίσει τη μετάθεσή μας, έστω κι αν αυτό γίνεται με ΜΟΡΙΑ και με ΠΙΝΑΚΑ, παρά να περιμένουμε επί μήνες να ολοκληρωθεί μια διαδικασία που νιώθουμε δε μπορούμε να παρέμβουμε!

Νιώθουμε καλύτερα όταν κάποιος μας τάξει κάτι που δικαιούμαστε, παρά όταν μας λέει κάποιος άλλος ότι αυτό που θα πάρουμε είναι αυτό που μας αξίζει!

Προσωπικά έχω δει γονείς να δακρύζουν όταν τους λες ότι δε μπορεί να παρέμβει κανείς στην τοποθέτηση του παιδιού του σε κάποιο σχολείο, στη μη δυνατότητα αλλαγής του πίνακα, στη μη δυνατότητα επιρροής του ΠΥΣΠΕ. Και δε δακρύζουν γιατί το παιδί τους μπορεί να βρεθεί σε κάποιο χωριό, δακρύζουν γιατί νιώθουν αδύναμοι να το βοηθήσουν, δακρύζουν γιατί καταλαβαίνουν ότι πήγαν τσάμπα τα τραπεζώματα στο βουλευτή του Νομού τους και ο «πολιτικός τους αγώνας». Δε δακρύζουν για το παιδί αλλά γιατί νιώθουν ότι η κατάσταση είναι εκτός του δικού τους ελέγχου, λες και θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να μπορεί να επηρεάσει με τα «κονέ» του ακόμα και την πιο απλή διαδικασία!

Και, φυσικά, το χαμόγελο επανέρχεται μόνο όταν κάποιος άλλος τους πει ότι μπορεί να παρέμβει. Τότε νιώθουν ξανά δυνατοί, ότι έχουν λόγο ύπαρξης, ότι μπορούν να βοηθήσουν! Κι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ικανοποίηση νιώθουν! Εξάλλου, ένας έμπορος ελπίδας ξέρει να πουλάει την πραμάτεια του, έστω κι αν αυτή είναι σκάρτη!

Το πρόβλημα λοιπόν είναι αν θέλουμε να ακούμε και να υποστηρίζουμε τα όμορφα ψέματα που μας πουλάνε ελπίδα ή την απλή αλήθεια που είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα της αξιοκρατίας.

Δυστυχώς αυτή η λογική έχει μπει βαθιά στη νοοτροπία μας και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει!

Φίλες και φίλοι, συγνώμη, δε μπορώ να σας πουλήσω ελπίδα.

Προτιμώ να λέω την αλήθεια, έστω και με «πολιτικό» κόστος, παρά να γίνω κι εγώ αυτό που μια ζωή κατηγορώ : Έμπορος Ελπίδας.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δ.Ο.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»


Αθήνα 27/7/2011

Προς
Τα Μ.Μ.Ε.
(συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ)
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές», απασχολούνται σε «κοινωφελείς εργασίες», θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό το πρόγραμμα προτίθενται να αξιοποιήσουν πολλοί Δήμοι και περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νέας Ιωνίας, για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!

Με αυτό τον τρόπο εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις και στις Μ.Κ.Ο. Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς.

Εκατοντάδες παρόμοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνει ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που «πέτυχαν» τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί:

Να παρθεί πίσω το πρόγραμμα αυτό! Έξω οι Μ.Κ.Ο. και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι υπόθεση των δήμων.

Από τη Δ.Ο.Ε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Δ.Ο.Ε. : ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Αθήνα 19/7/2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.

Η κυβέρνησή σας μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, προσανατολίζεται στη συνέχιση της τακτικής των βίαιων περικοπών, σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Η πολιτική αυτή δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της, κόβοντας από τον κόσμο της εργασίας ακόμη και το «οξυγόνο» της επιβίωσης.

Σε αυτή τη λογική για το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν περικοπές στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους ήδη πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών , οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους πιο χαμηλόμισθους του δημόσιου τομέα , θα δουν τα «ψίχουλα» του μισθού τους να εξανεμίζονται μπροστά στη νέα ληστρική επίθεση των οριζόντιων περικοπών.

Σας κάνουμε γνωστό πως οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου. Ο κλάδος των 80.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρεθεί για άλλη μια φορά στην πρωτοπορία των αγώνων με στόχο την περιφρούρηση των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων για μισθούς αξιοπρέπειας που συνάδουν με το έργο τους.

Σας δηλώνουμε ότι εάν οι σκέψεις αυτές γίνουν πραγματικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη θα βρει τα σχολεία κλειστά.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνουν απόσπαση σε Γραφεία και Πανεπιστήμια


Πηγή www.esos.gr

Υπογράφηκαν από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις , Διευθύνσεις Π.Ε. και Πανεπιστήμια , ύστερα από αίτησή τους.
Για να δείτε τις αΑποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε τις Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Δ/νσεις Εκπ/σης κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε τις Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια κάνετε κλικ εδώ

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

25/7/2011

Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .

Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο.

Με την υπ’ αριθμό 80663(α)/Δ2/18-7-2011 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της 19/07/2011 καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με νομικό πλαίσιο που θα φέρουν μελλοντικά αποφασίζουν σήμερα με παλαιοκομματικούς όρους του παρελθόντος και στερούν το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν θέση Σχολικού Συμβούλου διότι είχαν συμμετάσχει στις διαδικασίες και είχαν επιλεγεί ως Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυθαιρετεί και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «κλείνοντας τα αφτιά» στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους για το «αλαλούμ» που η ίδια δημιούργησε καταστρατηγώντας τους νόμους που έχει ψηφίσει (βλ. Ν.3848/2010).

«Κλείνει τ’ αφτιά της» και αγνοεί προκλητικά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) που καταγγέλλει εμπεριστατωμένα τις παραπάνω διαδικασίες και τονίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν από τις παράτυπες ή και παράνομες αποφάσεις του Υπουργείου.

Καλούμε

τους κυβερνώντες να αποσύρουν την «εγκύκλιο της ντροπής», να σταματήσουν να αυθαιρετούν, να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να στερούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις επιλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πολιτικάντηδες και κομπογιαννίτες» δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση.

Καλούμε

· Το νομικό σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη να πάρει δημόσια θέση για τη νομιμότητα ή μη των παραπάνω ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

· Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, να συμπαραταχθούν με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταγγείλουν τις αναξιοκρατικές και, όπως όλα δείχνουν παράνομες, διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.

***

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Επιλογές Διευθυντών Δημοτικών σχολείων «Το χρονικό μιας προαποφασισμένης αθλιότητας…»


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

22/7/2011

Επιλογές Διευθυντών Δημοτικών σχολείων

«Το χρονικό μιας προαποφασισμένης αθλιότητας…»

Οι γνωστοί συκοφάντες – λασπολόγοι της ΠΑΣΚ , τυφλωμένοι από την κομματική εμπάθειά τους και χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στο 2011 και όχι στις δεκαετίες του ΄80 και ’90 , όταν και έκαναν τα αίσχη τα οποία δυστυχώς πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα μέσα από τις «προοδευτικές –σοσιαλ(η)στικές» πρακτικές τους , προσπαθούν να πείσουν και τους εαυτούς τους ότι οι επιλογές Δ/ντών σχολείων στην Εύβοια έγιναν αξιοκρατικά . Η αθλιότητά τους διαστρεβλώνει για ακόμη μια φορά την αλήθεια.

Συγκεκριμένα:

1. Οι αγαπητοί λασπολόγοι, μας λένε ότι η βαθμολογία στις συνεντεύξεις κυμάνθηκε μεταξύ 13,36 και 15 (άριστα) . Δε μας λένε όμως ποιοι πήραν τα 15 και ποιοι τα 13,36. Μήπως όλη η δική τους παρέα πήρε 15 και οι μη αρεστοί τα υπόλοιπα ;

2. Οι αγαπητοί συκοφάντες μας λένε ότι η στελέχωση των σχολείων που θα ακολουθήσει θα αποτυπώσει την αλήθεια των λεγομένων τους περί αξιοκρατίας . Δε μας λένε όμως ότι στους μη αρεστούς έβγαλαν την εμπάθειά τους (δ/ντές με παρουσία , έργο στην εκπ/ση ,βιογραφικό με εκπ/κή , κοινωνική , συνδικαλιστική δραστηριότητα) βαθμολογώντας τους στη συνέντευξη με μικρότερο βαθμό, ενώ κατά «σατανική σύμπτωση» βαθμολογήσανε με άριστα τους «δικούς τους» , (χωρίς βιογραφικό και συνολική παρουσία που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Συνάδελφος με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση του Πανεπιστημίου Βόλου βαθμολογήθηκε με χαμηλή βαθμολογία και συνάδελφος ΠΑΣΚίτης χωρίς να έχει ούτε εξομοίωση του βασικού του πτυχίου βαθμολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ!! Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου βαθμολόγησαν τη συνάδελφο με άριστα στη Διοίκηση ενώ οι άλλοι «καθηγητές» του ΠΥΣΠΕ τη βαθμολόγησαν με χαμηλότερους βαθμούς.

Φυσικά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι το μισό του 144 είναι το 72 και ότι ο Γιάννης Καλτσάς είναι 15ος στη σειρά του πίνακα μετρήσιμων μορίων και όχι 72ος !! Εδώ έδειξαν τη λασπολογία και τη συκοφαντία τους σε όλο τους το μεγαλείο.

3. Μιλάνε για την απίστευτη ντροπή του 2007. Ευτυχώς γι’ αυτούς που στα τελευταία 30 χρόνια έγιναν μια φορά επιλογές δ/ντών σχολείων με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , για να έχουν κάτι να λένε . Ξεχνάνε όμως συστηματικά να αναφερθούν στα ανύπαρκτα προσόντα υποψηφίων δ/ντών της παρέας τους που με το ζόρι – γιατί έτσι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια – απαιτούσαν να γίνουν δ/ντές. Ξεχνάνε την απίστευτη ντροπή του 1997 , την απίστευτη ντροπή του 2002 κ.λ.π.

Η ντροπή είναι όλη δική τους.

Σε όλο τον εκπαιδευτικό κλάδο είναι γνωστή η πρακτική τους. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας την οποία ζει όλος ο Ελληνικός Λαός. Η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί η παράταξη τους έφτιαξε έναν νόμο για να κάνει επιλογές στελεχών στην εκπ/ση και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής τον έκαναν « σουρωτήρι» με διευκρινιστικές εγκυκλίους τη μία μετά την άλλη , με εξαγγελίες για τροποποίηση του νόμου ενώ οι διαδικασίες επιλογής ολοκληρώθηκαν!!

Τοποθέτησαν το περασμένο καλοκαίρι Διευθυντές Εκπ/σης Νομών και ώ! του θαύματος , οι υπερασπιστές της αξιοκρατίας με τις διαβουλεύσεις και τα « φύκια για μεταξωτές κορδέλες», έκαναν «άξιους» δ/ντές που το 95% ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Είναι δε τόσο άξιοι που δε γνωρίζουν ποιο είναι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή !!

Συγκρότησαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άτομα υπάκουα και συνετά στις εντολές τους χωρίς κριτήρια και τυπικά προσόντα, για να κρίνουν συναδέλφους με… κριτήρια και τυπικά προσόντα! Άξιος ο «μισθός τους».

Στους φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς της αθλιότητας, μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΝΤΡΟΠΗ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…

Από τη ΔΑΚΕ/Π.Ε.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου


Από την Πέμπτη 21/07/2011, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 3η επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος 2011 – Μάρτιος 2012) και

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής

μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://b-epipedo2.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (3η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

  • 21 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2011 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης)
  • 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2011 (Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Δικαίωμα συμμετοχήςέχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60 και ΠΕ70, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Επίσης, δικαίωμα έχουν εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των παραπάνω κλάδων. Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 6930750), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης. Σχέδια των βεβαιώσεων διατίθενται εδώ.

Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά τη σχολική χρονιά που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη εδώ), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε εδώ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε εδώ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ευβοίας. Το νέο Δ.Σ. έχει σαν κύριο στόχο την ανασυγκρότηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Νομό Ευβοίας και την διάδοση στους χώρους εργασίας των θέσεων της ΔΑΚΕ αναδεικνύοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΠΙΜΠΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ : ΚΟΡΔΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΑΛΕΠΑΣ ΤΑΣΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΝΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΦΟΡΟΣ: ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΕΛΗ: ΠΑΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΛΑΜΠΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ : ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Αξιολογικός Πίνακας Υποψήφιων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Γενικής Αγωγής

Αξιολογικός Πίνακας Υποψήφιων Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής

Δήλωση προτίμησης για τοποθέτηση σε θέση Διευθυντή/ντριας Σχολικής Μονάδας

Σχολικές Μονάδες Εύβοιας

Α) Προθεσμία υποβολής δήλωσης προτιμήσεων τοποθέτησης Διευθυντών/ ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας: από 21/7/2011 έως 25/7/2011, ώρα 14:30. Η δήλωση προτιμήσεων για σχολικές μονάδες γενικής αγωγής και ΣΜΕΑΕ μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 85 προτιμήσεις και υποβάλλεται στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Εύβοιας.

Β) Προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά του αξιολογικού πίνακα Διευθυντών/ ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας: από 21/7/2011 έως 25/7/2011, ώρα 14:30.

Δ.Ο.Ε.: Έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων



Αρ. Πρωτ:60

Αθήνα 19/7/2011

Προς
1. Την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
2. Την Υφυπουργό Παιδείας
κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
3.Το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ:
Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα: Έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του ότι:

  • Βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος Ιουλίου και κανένα σχολικό βιβλίο δε βρίσκεται στα κέντρα διανομής
  • Με απόφασή σας έχει καταργηθεί ο ΟΕΔΒ, χωρίς να καθορίζεται σαφώς ο νέος φορέας που θα αναλάβει την έκδοση των σχολικών βιβλίων
  • Δημοσιεύματα τύπου αναφέρουν, πως δεν έχει τυπωθεί κανένα από τα βιβλία που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία

εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το σοβαρό ενδεχόμενο έλλειψης σχολικών βιβλίων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάνουμε σαφές πως πιθανές σκέψεις μετακύλισης του κόστους έκδοσης των σχολικών βιβλίων στις πλάτες των γονέων, θα αποτελούν μεγάλη οπισθοδρόμηση, τεράστιο χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και θα βρουν τον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία δυναμικά απέναντί τους.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα σχολικά βιβλία να βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία.

Ρυθμίσεις για την εξέλιξη των στελεχών εκπαίδευσης


Σύσκεψη υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, πραγματοποιήθηκε χθες, 18/07/2011, με αντικείμενο θέματα επιλογής στελεχών της Εκπαίδευσης και την κατάργηση των γραφείων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ενδελεχής έλεγχος από τα αρμόδια Συμβούλια Επιλογής των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν από τους υποψηφίους για επιλογή σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και ΣΕΚ, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Εκπαίδευσης κλπ). Εφόσον προκύψουν ενδείξεις χρήσης πλαστών ή αλλοιωμένων πιστοποιητικών, κάθε υπηρεσιακό όργανο, ατομικό ή συλλογικό, εμπλεκόμενο στη διαδικασία επιλογής, είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει σχετικά τον άμεσο πειθαρχικό προϊστάμενο του εμπλεκόμενου εκπαιδευτικού, με σχετική κοινοποίηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου. Επισημαίνεται ότι η έναρξη της πειθαρχικής δίωξης επιφέρει την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του εμπλεκόμενου εκπαιδευτικού σε περίπτωση επιλογής του σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης. Πέραν της άμεσης κίνησης πειθαρχικής διαδικασίας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποστέλλεται, βάσει της πρόβλεψης του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2. Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία:

Α) όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμένουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων. Στις περιπτώσεις που σε κάποια συμβούλια επιλογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υποβλήθηκαν ήδη οι δηλώσεις προτίμησης, αυτές μπορούν να ανακληθούν. Οι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που δεν θα κάνουν δήλωση τοποθέτησης, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων, παραμένουν στους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων.

Β)όσοι υποψήφιοι για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης επιθυμούν να μοριοδοτηθούν για τη γνώση ξένης γλώσσας με προσκόμιση πτυχίου, προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού διπλώματος ή διδακτορικού διπλώματος οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής εξετάζονται προφορικά ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Γ) Καταργούνται τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γραφεία φυσικής αγωγής και τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Πηγή:http://www.pde.gr/index.php?page=2832


Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες

Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ),
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες
αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2011-2012
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της
προετοιμασίας κατάρτισης του πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής
Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις
Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Τμήματα Ένταξης, την
Παράλληλη Στήριξη, τη Διδασκαλία στο Σπίτι και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και
Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), διδακτικού έτους 2011-2012,
κ α λ ε ί
τους εκπαιδευτικούς - κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι
επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης,
Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο Σπίτι και ΚΕΔΔΥ και έχουν τα τυπικά προσόντα που
προσδιορίζονται από τις διατάξεις που ακολουθούν και αναλυτικότερα αναφέρονται στο
Κεφάλαιο Β΄-«Αίτηση–Δήλωση» του Δεύτερου Μέρους της παρούσης, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΑΕ για
το διδακτικό έτος 2011-2012.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
1. Έλληνες πολίτες*.
2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από
τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ. 3832/1958) και την Αίγυπτο.
3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν. 2431/1996).

Το πλήρες κείμενο εδώ.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας συνεχίζεται . . .


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407 Fax: 210-3246928

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 19/07/2011

Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Παιδείας συνεχίζεται . . .

Η προχειρότητα και ο κομματισμός στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων «καλά κρατούν» . . .

Η επικίνδυνη, ανερμάτιστη και γεμάτη αυθαιρεσίες πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο.

Με την υπ’ αριθμό 80663(α)/Δ2/18-7-2011 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή και με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της 19/07/2011 καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, νομιμότητας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με νομικό πλαίσιο που θα φέρουν μελλοντικά αποφασίζουν σήμερα με παλαιοκομματικούς όρους του παρελθόντος και στερούν το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν θέση Σχολικού Συμβούλου διότι είχαν συμμετάσχει στις διαδικασίες και είχαν επιλεγεί ως Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυθαιρετεί και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «κλείνοντας τα αφτιά» στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους για το «αλαλούμ» που η ίδια δημιούργησε καταστρατηγώντας τους νόμους που έχει ψηφίσει (βλ. Ν.3848/2010).

«Κλείνει τ’ αφτιά της» και αγνοεί προκλητικά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) που καταγγέλλει εμπεριστατωμένα τις παραπάνω διαδικασίες και τονίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν από τις παράτυπες ή και παράνομες αποφάσεις του Υπουργείου.

Καλούμε

τους κυβερνώντες να αποσύρουν την «εγκύκλιο της ντροπής», να σταματήσουν να αυθαιρετούν, να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να στερούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις επιλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πολιτικάντηδες και κομπογιαννίτες» δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση.

Καλούμε

· Το νομικό σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη να πάρει δημόσια θέση για τη νομιμότητα ή μη των παραπάνω ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

· Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, να συμπαραταχθούν με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταγγείλουν τις αναξιοκρατικές και, όπως όλα δείχνουν παράνομες, διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος


Ο Γενικός Γραμματέας




Κόκκινος Χαράλαμπος


Ανδρουλάκης Μάνος

Παληγιάννης Βασίλης : Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 22/7/2011


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 19/07/2011

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 22/7/2011

Σας ενημερώνω πως στις 22 Ιουλίου 2011, ημέρα Παρασκευή, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με κύρια θέματα Η.Δ.:

· Εξέταση αιτήσεων για αμοιβαίες μεταθέσεις

· Εξέταση ενστάσεων για μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή

· Εξέταση ενστάσεων για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

· Εξέταση αιτήσεων απόσπασης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης κτλ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα σας ενημερώσω για τις εισηγήσεις του Συμβουλίου.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Η αντεθνική και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται…


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407 Fax: 210-3246928

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 18/07/2011

Η αντεθνική και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται…

Αιφνιδιαστικά ανακαλούνται αποσπάσεις εκπαιδευτικών

που συμπληρώνουν 3ετία στο εξωτερικό.

Οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού που οδηγείται στην πλήρη εγκατάλειψη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοώντας τις παιδαγωγικές και εθνικές ανάγκες για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού, αδιαφορώντας για τον προγραμματισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, λειτουργώντας με «λογιστικά και οικονομίστικα» κριτήρια προτίθεται να προχωρήσει στην ανάκληση των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τριετία στο εξωτερικό.

Άλλα διαβεβαίωνε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μέχρι τώρα και άλλα κάνει. Αντί να δίνει λύσεις, μεγαλώνει τα προβλήματα και οξύνει τα αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί.

Αναστατώνει τον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό προγραμματισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό, προκαλώντας τους, ταυτόχρονα, σοβαρότατη οικονομική ζημιά.

«Κλείνει τα αφτιά» στα αιτήματα των γονέων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Τα παιδιά των Ελλήνων της διασποράς έχουν δικαίωμα στη γνώση. Και κανένας δεν δικαιούται να τους το στερήσει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

· Να μην προχωρήσει σε μια «εξοντωτική» για τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς απόφαση και να προχωρήσει στην παράταση των αποσπάσεων.

· Να σταματήσει τις αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές κινήσεις που καταργούν επί της ουσίας την ελληνική μόρφωση και Παιδεία των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού.

Ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. θα στηρίξουμε τον αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών του εξωτερικού και καλούμε το Δ.Σ. τη ΔΟΕ να πάρει θέση αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποφασίσει παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος