Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 26

ΘΕΜΑΤΑ:
1ο : Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2013
2ο :  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2013
3ο : Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου  
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Αυξωνίδης Άρης                                                               Κορωναίου Βέτα

Θέμα 1ο: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2013

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε, σύμφωνα και με την εισήγηση της Ομοσπονδίας, να καλέσει όλα τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την  Τετάρτη   11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19.00 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Στη συνέλευση θα γίνει συζήτηση για το διεκδικητικό πλαίσιο – πρόγραμμα δράσης 2013-14 και τα  τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα ( Αποσπάσεις - Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα εκπαιδευτικών – Μετατάξεις - Αξιολόγηση –  αργία – αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης – απαγόρευση προσλήψεων μονίμων – μείωση του αριθμού των αναπληρωτών - έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, επιχορηγήσεων  κ.α.) σύμφωνα με  την απόφαση - εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την παραπέρα πορεία του κλάδου και θα συντεθεί η πρότασή μας (σε περίπτωση απαρτίας) την οποία θα μεταφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου στην Ολομέλεια των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου  2013 στην Αθήνα.
         
Θέμα 2ο : 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 18 -19 Σεπτεμβρίου 2013


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την  Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 σε προγραμματισμένη συνεδρίασή του έλαβε απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους.
Συμμετέχουμε δυναμικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.
Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να επιδιώξουμε την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτική διευρύνοντας τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

"Καταδίκη του νοήμονος ανθρώπου που δεν ασχολείται με τα κοινά είναι να τον κυβερνούν κατώτεροί του" Πλάτωνας



Θέμα 3ο : Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την  Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013  στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας από τις 09:00 – 13:00.
Έχοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση αίματος, απευθύνουμε πρόσκληση-έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους στην Τράπεζα αίματος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Θεωρούμε ως αυτονόητο ότι είναι αδύνατο μια τράπεζα αίματος που καλύπτει τις ανάγκες 1000 και πλέον οικογενειών εκπαιδευτικών να συντηρείται από 30-40 αιμοδότες. Επειδή δε τα τελευταία χρόνια η προσφορά αίματος είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη ζήτηση, για να μη βρεθεί ο Σύλλογος στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη, καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε δίνοντας αίμα, είτε καλύπτοντας την απουσία των αιμοδοτών από τα σχολεία.
Παρακαλούμε επίσης όσοι θα προσέλθουν για να προσφέρουν αίμα να τηρήσουν τους κανόνες αιμοδοσίας (μη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλκοόλ, διατροφή).
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!

Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο, πέραν της ημέρας αιμοδοσίας,  δύο (2) επιπλέον μέρες  (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του  Ν. 3528/07)
Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου