Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ανοιχτή επιστολή στους γονείς των μαθητών μας, στους γονείς των παιδιών μας


Αγαπητοί γονείς,

Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σήμανε και μαζί με το άνοιγμα των σχολείων κορυφώνονται και  τα  τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση.

Η αγωνία όλων μας για το μέλλον της Δημόσιας εκπαίδευσης καιτο μέλλον των παιδιών μαςείναι μεγάλη αφού η εκπαίδευση για ακόμη μια χρονιά είναι στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, που επηρεάζουν την σχολική ζωή και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.



Είναι κοινή η αγωνία όλων μας αφού τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας βάζουν εμπόδια στην ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων. Οφείλουμε στη νέα γενιά να αγωνιστούμε, να αντιταχθούμε στην βάρβαρη ισοπέδωση που επιχειρείται και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τα οράματα που μας ποδοπάτησαν.

Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες θα είναι οι χαμένες διδακτικές  ώρες από έλλειψη προσωπικού καθώς δεν έγινε καμία έγκαιρη πρόβλεψη και δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για να στελεχωθούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα :
-Είναι η πρώτη φορά στην Εκπαίδευση που δεν θα γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός επειδή δεν υπάρχουν πιστώσεις.
-Ο αριθμός των αναπληρωτών εξαιρετικά μειωμένος σε σχέση με πέρσι (10.000 αναπληρωτές λιγότεροι).
-Έγιναν ελάχιστες και με μεγάλη καθυστέρηση αποσπάσεις  που δείχνουν τηνπροχειρότητα  και την έλλειψη σχεδιασμού από το Υπουργείο Παιδείας.
-Η προκήρυξη για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής βγήκε με μεγάλη καθυστέρηση, καθιστώντας δύσκολη την έγκαιρη τοποθέτηση τους στα σχολεία με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία ειδικής αγωγής πριν τον Οκτώβρη.
-Πραγματοποιήθηκαν μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια χωρίς σχεδιασμό και αξιοκρατία.
-Χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός Νηπιαγωγείου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
-Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα μισά και πλέον σχολεία χωρίς προσωπικό καθαριότητας και χωρίς χρηματοδότηση γεγονός που αναγκάζει πολλές φορές εσάς, τους γονείς, να βάζετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε μια εποχή που πολλές οικογένειες έχουν χτυπηθεί από την ανεργία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολείου και χιλιάδες μαθητές χωρίς δασκάλους. Η αναλγησία αυτών που αντιμετωπίζουν τη ζωή όλων μας και  το μέλλον των παιδιών μας με κριτήρια οικονομικού και λογιστικού χαρακτήρα είναι ώρα να ανατραπεί!

Ζητάμε απ’ όλους εσάς να αγωνιστείτε μαζί μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν την λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.

Καταγγέλλουμε για όλα τα παραπάνω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ζητάμε την παραίτηση των αρμοδίων όσο υψηλά και αν βρίσκονται.

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος από την οικονομική και ηθική κρίση που όλοι βιώνουμε!

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου