Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Η επένδυση στο ψέμα και την παραπληροφόρηση «Σήμα κατατεθέν» των «αριστερών» Παρεμβάσεων



02 – 09 – 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επένδυση στο ψέμα και την παραπληροφόρηση «Σήμα κατατεθέν» των «αριστερών» Παρεμβάσεων

Απάντηση στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους για τη συνάντηση της Δ.Ο.Ε.  με την πολιτική ηγεσία


Χρειάζεται απίστευτο θράσος για να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα στο βαθμό που το πράττουν οι Παρεμβάσεις με το κατάπτυστο χθεσινό τους κείμενο (1/9/2013) σχετικά με τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή όμως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι το διαθέτουν, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ότι:
*     τολμούν να υποστηρίζουν ότι δεν αμφισβητήσαμε τη διαδικασία των μετατάξεων την οποία τονίσαμε ότι θεωρούμε, και είναι, παράνομη !
*     αποκαλούν «χάιδεμα» των συναδέλφων το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να μην ταλαιπωρηθούν και φορτωθούν με τεράστια έξοδα για να μετακινηθούν στον τόπο της οργανικής τους θέσης εξ αιτίας της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας να πραγματοποιήσεις έγκαιρα, όπως όφειλε, τις αποσπάσεις
*     μας κατηγορούν ότι θεωρούμε ως δεδομένα την αδιοριστία, τη μη πρόσληψη αναπληρωτών, την υποχρηματοδότηση, την οικονομική κι επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, το σύνολο των δεινών της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, όταν εμείς ήμαστε αυτοί που αποφασίσαμε να μπουν στην ατζέντα της συνάντησης.

Δε χρειάζεται, όμως, μόνο θράσος αλλά και παντελής έλλειψη επαφής με την αλήθεια, που κι αυτή έχουν αποδείξει οι αγαπητοί συνάδελφοι ότι διαθέτουν. Εξαπολύουν τα ψεύδη τους όταν αυτοί προσήλθαν στη συνάντηση έχοντας ξεκαθαρίσει πως θεωρούν ασήμαντο το να θέσουμε όλα αυτά τα ζητήματα στην πολιτική ηγεσία και πως κι αν ακόμα αποσπούσαμε τις όποιες θετικές απαντήσεις θα ήταν ανάξιο λόγου αφού γι’ αυτούς αυτά είναι «μικρές νίκες». Για όσους δεν το γνωρίζουν οι «αριστερές» Παρεμβάσεις - ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται στη Δ.Ο.Ε. για να ασκήσουν υψηλή πολιτική. Είναι, γι’ αυτούς, προδοσία το να διεκδικεί η Δ.Ο.Ε. οτιδήποτε πλην της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πτώση της κυβέρνησης. Η σκληρή καθημερινότητα του εκπαιδευτικού πρέπει να γίνει ακόμη σκληρότερη  ώστε να ενστερνιστεί πλήρως τις δικές τους απόψεις. Το συνδικάτο έχει λόγο ύπαρξης μόνο αν ακούγεται αποκλειστικά η δική τους φωνή, η φωνή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Γι’ αυτό και αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο προεδρείο προβάλλοντας την «καθαρότητα» τους ως ειδοποιό διαφορά από εμάς τους «συμβιβασμένους». Κάπως ολοκληρωτικά ακούγονται όλα αυτά…
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με τη συμμετοχή της στο προεδρείο της Δ.Ο.Ε. αλλά και σε κάθε διαδικασία διαλόγου και διεκδίκησης επιδιώκει να φανεί χρήσιμη στον κλάδο και να συμβάλλει στο να κατακτήσει νίκες. Νίκες μεγάλες ή μικρές. Δεν ψεύδεται, δεν μηδενίζει, δεν συκοφαντεί. Παλεύει τίμια, καλώντας τον ενιαίο κλάδο των εκπαιδευτικών σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση απέναντι στην άδικη κι ανάλγητη πολιτική της, δέσμιας της Τρόικα, κυβέρνησης. Όχι με κηρύγματα μίσους, ψεύδους και διάσπασης αλλά με κάλεσμα για ενότητα κι αγώνα.
Με υπευθυνότητα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών της Π.Ε.
Αντιστεκόμαστε στο ψέμα, στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
Αγωνιζόμαστε για διεκδικητικό – αδέσμευτο συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος
Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου