Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Δ.Ο.Ε. : Διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


Αθήνα 12/8/2010


Θέμα: Διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γ.Γραμματέα,

Ανακοινώθηκε χθες (11.08.10) από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε., λόγω συνταξιοδότησης ο οποίος είναι υπερδιπλάσιος του περσινού (1745 πέρυσι - 3930 φέτος).

Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες -1400 συνολικά στην Π.Ε.- δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, πολύ δε περισσότερο για τη στήριξη νέων θεσμών, όπως το ολοήμερο σχολείο.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έγκαιρα, από τις αρχές του χρόνου, είχε επισημάνει στις συναντήσεις μας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία εξαιτίας της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας που προβλέπει μείωση των μόνιμων διορισμών κατά 50 % και αναπληρωτών κατά 70-80%.

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Κύριε Γ.Γραμματέα,

Με δεδομένο ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες -1η του Σεπτέμβρη- το Δ.Σ. της ΔΟΕ σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα σε επιπλέον προσλήψεις μόνιμων εκ/κών Π.Ε. (τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που ανακοινώθηκαν), προκειμένου να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά, καθώς επίσης και στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού των αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά στην Π.Ε.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα στα σχολεία θα είναι τεράστια, αφού εξαιτίας των ελλείψεων θα έχουμε απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου