Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ στα λόγια... αγαπάει το περιβάλλον! Στην πραξη... κοστίζει πολύ!


Ένα από τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ήταν η αγάπη για το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη! Και ποιος δε θυμάται τις κορώνες του Παπανδρέου εναντίον του κακού Καραμανλή που "δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τα δάση" που "δεν προώθησε την οικολογική συνείδηση των Ελλήνων"!
Τα σλόγκαν φαίνεται πως γρήγορα τα ξεχνάνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πως... η συνεργασία τους με τους Οικολόγους (να θυμίσω ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Green Peace Ελλάδας ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ) αφορά μόνο τις εκλογές και τίποτα περισσότερο.
Απόδειξη; Μετά από δεκαετίες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει (για οικονομικούς λόγους) τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης!
Πώς; Μα ... πολύ απλά! Δεν ανανέωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα ΚΠΕ, δεν προκήρυξε νέες θέσεις, περιόρισε τη χρηματοδότηση! Τι άλλο να κάνει; Να στείλει τα ΜΑΤ να τους διώξουν;
Θα μου πεις, βέβαια, εδώ... έκλεισε προξενεία στη Γερμανία και σε όλον τον κόσμο, δεν έκανε αποσπάσεις στο εξωτερικό για να μην μάθουν τα ελληνόπουλα της Διασποράς τη μητρική τους γλώσσα, τα Κ.Π.Ε. θα γλίτωναν;
Για εμάς όμως που έχουμε επισκεφθεί Κ.Π.Ε. συστηματικά, έχουμε δει το έργο τους (έστω κι αν δεν έκαναν όλα τα Κ.Π.Ε. το ίδιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα προγράμματα, όλα βοήθησαν στην προώθηση της αειφορίας, της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και της οικολογικής συνείδησης) η μη λειτουργία των Κ.Π.Ε. αποτελεί πλήγμα για την εκπαιδευτική διαδικασία!
Οι εκπαιδευτικοί απομένουν με λιγότερα βέλη στην επιστημονική τους φαρέτρα και οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο!
Δε ξέρω πώς εννοεί το Υπουργείο την πράσινη ανάπτυξη! Δε ξέρω με ποιο τρόπο συμμετέχουν οι "Οικολόγοι" του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική που επιλέγεται κάθε φορά!
Αυτό που βλέπω είναι ότι με κουτοπόνηρα επιχειρήματα τορπιλίζεται άλλη μια φορά η παιδαγωγική πρακτική, ότι ναρκοθετούνται τα όνειρα και τα έργα πολλών συναδέλφων, ότι η επιστημονική και κοινωνική μας υποβάθμιση συνεχίζεται...
Ελπίζω πως η υγειής αντίδραση των Ελλήνων εκπαιδευτικών και της Ελληνικής Κοινωνίας θα έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα πριν είναι πολύ αργά για εμάς και τα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου