Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς (πρόταση)


Σερφάροντας στο ίντερνετ πρόσεξα ότι δεν υπάρχει πουθενά μια "έτοιμη" ομιλία για την αρχή της σχολικής χρονιάς!
Καταθέτω, λοιπόν, τη δική μου πρόταση-ομιλία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε οι συναδελφοι να μπορούν να βρουν ένα κείμενο σύντομο και ουσιαστικό το οποίο θα μπορούν να εκφωνουν την ημέρα του Αγιασμού.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Σεβασμιότατε,
Κ. Σχολικέ Σύμβουλε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί γονείς
Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες του .... Δημοτικού Σχολείου ................

Η ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας! Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!
Εμείς, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις , αλλά και με ευτυχία!
Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες!
Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!
Μαζί θα μάθουμε, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας!
Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας εκπαιδευτική οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, στο .......Δημοτικό Σχολείο ..........!
Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε!
Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας!
Εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά»!

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Χρήστο. Χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια, κάτι που σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή τελικά δεν θέλει να ακούει κανείς, μια ζεστή, μεστή και ουσιαστική ομιλία είναι το καλύτερο. Δεν είμαι δασκάλα αλλά νηπιαγωγός και εργάζομαι σε τμήματα ένταξης, δεν με αφορά η ομιλία άμεσα, έχω κάνει πολλές έχοντας τη διεύθυνση ιδιωτικού σχολείου, έχω να πω όμως ότι μου άρεσε και ελπίζω πολλοί συνάδελφοι να τη χρησιμοποιήσουνε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας, στα παιδιά μας, ελπίδα και αισιοδοξία. Η συνέχεια είναι στο χέρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή