Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Παπανδρέου μας έθεσε το δίλημμα για τις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας δώσει ο λαός την απάντησή του στις 7 Νοέμβρη!


Πριν λίγες ημέρες ο κ. Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα στον ελληνικό λαό με το οποίο ζητάει από όλους μας ή να στηρίξουμε τις επιλογές της πασοκικής νομεγκλατούρας ή να αναλάβουμε το οικονομικό κόστος της προσφυγής εκ νέου στις κάλπες για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου.
Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δε μπήκε σε ανάλογο δίλημμα. Μέχρι σήμερα οι εκλογές είχαν χαρακτηριστικά λιγότερο πολιτικών επιλογών και αποτελούσαν πεδίο αντιπαράθεσης τοπικών παραγόντων και δυνάμεων. Μέχρι σήμερα είχε μεγάλη σημασία το πρόσωπο που κατεβαίνει σε κάθε συνδυασμό και η εμπιστοσύνη που αυτό εμπνέει στους συμπολίτες του. Δεν έπαιζε μεγάλο ρόλο η κομματική ή ιδεολογική του προέλευση, άλλα ήταν τα κριτήρια.
Σήμερα αυτά δεν ισχύουν!
Από τις επιλογές των προσώπων που θα στηριχθούν από την κυβερνητική παράταξη ήδη φάνηκε η επιθυμία του κ. Παπανδρέου να καθυποτάξει στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς παράγοντες. Στην περιοχή μου αρκεί να δει κανείς τις ωμές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή υποψήφιου Περιφεριάρχη και Δήμαρχου Χαλκιδέων (κι όχι μόνο), για να καταλάβει σε ποιο βαθμό η κομματική νομενκλατούρα επιθυμεί να ποδηγετήσει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους ψηφοφόρους που στηρίζουν ακόμα (!) το ΠΑΣΟΚ!
Σε εμάς λοιπόν έρχεται η ευθύνη να δώσουμε τις απαντήσεις που απαιτούν οι καιροί!
Εμείς θα αποφασίσουμε σε μια βδομάδα ποιο θα είναι το μέλλον της πόλης μας, του τόπου μας, της ίδιας της Ελλάδας!
Αν ο κ. Παπανδρέου δε μπορεί να αποδεχτεί άλλες επιλογές των τοπικών κοινωνιών από αυτές που θέλει να επιβάλει, ας επωμιστεί το κόστος!
Ο κόσμος και γνώμη έχει και γνώση! Πολιτικούς τσαμπουκάδες δε μπορεί να δεχτεί, δεν αντέχει να δεχτεί!
Ας επιλέξουμε τους καλύτερους, τους πιο ικανούς και αξιόπιστους σε κάθε ψηφοφέλτιο! Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στα νέα πρόσωπα, όχι με γνώμονα την ηλικία τους αλλά τη μέχρι σήμερα παρουσία τους!
Ας καταψηφίσουμε τους συνειδητούς εκπροσώπους των παρατάξεων που μας επέβαλαν την οικονομική υποδούλωση και την υποθήκευση του μέλλοντός μας!
Ας δώσουμε στον κ. Παπανδρέου μια καλή δικαιολογία να μας απαλλάξει από την παρουσία του!
Πιστεύω πως κανείς μας δε θα κλάψει, μάλλον το καλύτερο για όλους μας είναι να εκλέξουμε νέους βουλευτές!
Άλλωστε είμαστε πιο ώριμοι και ικανοί από ποτέ να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να τερματίσουμε τον πολιτικό βίο όσων ζουν παρασιτικά εις βαρος μας, εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του μέλλοντος των παιδιών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου