Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας : Πρόταση για πρωινή (!) Γενική Συνέλευση


Δ.Α.Κ.Ε.- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr 14/10/2010

«Πρόταση για πρωινή (!) Γενική Συνέλευση»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα, επιχειρεί να περάσει ένα σχέδιο παράτασης αποπληρωμής του δανείου 110 δισ. ευρώ που δανειστήκαμε από την Τρόικα. Θέλει να πάμε σε ένα Νέο Μνημόνιο που θα προβλέπει συνέχιση της επιτήρησης για πολλά χρόνια (τουλάχιστον μέχρι το 2020) με υψηλότερο επιτόκιο και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση του «διεφθαρμένου λαού», διαμορφώνει σε άριστη συνεργασία με τα ΠΑΣΟΚικά Μ.Μ.Ε. ένα κλίμα που μοιάζει να είναι ολόιδιο με αυτό πριν την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης. Προλειαίνουν το έδαφος για μια ακόμη επώδυνη απόφαση. Στρώνουν ένα χαλί στα μουλωχτά για να το δεχθεί ο κόσμος πιο «μαλακά».
Ήδη ακούσατε τις μπηχτές των δήθεν Σοσιαλιστών για «διεφθαρμένη Χώρα», «τα φάγαμε όλοι μαζί», «ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι»… Θα ακούσετε τις επόμενες ημέρες εκφράσεις όπως «μονόδρομος», «η ευκαιρία της Ελλάδας», «καλή η επιμήκυνση», «επιτυχία που παίρνουμε τα λεφτά της Τρόικας και τους τα δίνουμε όποτε θέλουμε» και άλλα πολλά κουφά!
Επαναλαμβάνουν με το Μνημόνιο 2 το κόλπο με το Μνημόνιο 1 και μάλιστα αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου!
Μας το κρατάνε για έκπληξη!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε προετοιμασμένοι για μια ακόμη κρυάδα ή θα αντιδράσουμε άμεσα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους κλακαδόρους της;
Εμείς ως ΔΑΚΕ, προτείνουμε για δεύτερη φορά (!) να γίνει άμεσα (με προτεινόμενη ημερομηνία την Πέμπτη 21–10–2010) έκτακτη πρωινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στην οποία θα μπορέσουμε όλοι να ενημερωθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη μορφή που θα έχει ο αγώνας μας από ‘δώ και πέρα!
Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, Μπλέτσας Χρήστος και Λούκας Παναγιώτης, κατέθεσαν σήμερα Πέμπτη 14/10/2010 την παραπάνω πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο προς ψήφιση και από τα υπόλοιπα μέλη του. Μετά από την κατάθεση και την κοινοποίηση της πρότασής μας στο Δ.Σ., περιμένουμε να οριστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου.
Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι η πρωινή Συνέλευση με κλειστά σχολεία έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από τις απογευματινές συνελεύσεις των 30-40 ατόμων!
Ο νόμος προβλέπει την πρωινή Γενική Συνέλευση δύο φορές το χρόνο. Εμείς φέτος δεν κάναμε καμία! Και δεν κάναμε γιατί κάποιοι το Μάιο του 2010 δε θέλανε να κάνουμε. Προφανώς φοβούνται τη μεγάλη προσέλευση και την οργή των συναδέλφων. Τα επιχειρήματα ότι έτσι θα χάσουμε άλλη μια μέρα μάθημα είναι αστεία!
Οι άλλοι τρεις Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην Εύβοια (Καρύστου-Ιστιαίας-Κύμης) δεν είχαν θέσει τέτοια επιχειρήματα το Μάιο και πραγματοποίησαν τις Γενικές Συνελεύσεις τους πρωινές ώρες. Το ίδιο έπραξαν και τώρα τον Οκτώβριο!!
* Ο δικός μας Σύλλογος (με ψήφους των τριών μελών της ΠΑΣΚ) γιατί έκανε απόγευμα τη Συνέλευση του Μαΐου ;
* Γιατί ΔΕΝ έγινε νωρίτερα εισήγηση για πρωινή Συνέλευση τον Οκτώβριο;
Τα «κεφάλια μέσα» και υποταγή στην κυβερνητική πολιτική
ή Αγώνας και Διαμαρτυρία;;
Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές,
ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη!!

Από τη ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου