Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Η πραγματικότητα προειδοποιεί : Η Υπουργός βλάπτει σοβαρά την Παιδεία και η ΠΑΣΚ χειροκροτεί.Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Παιδείας (όχι Εθνικής πια) η κ. Διαμαντοπούλου.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανε τα πάντα για να επιβάλει τις θέσεις της νέας Κυβέρνησης στην Παιδεία παίρνοντας αποφάσεις που είναι αντίθετες με την παιδαγωγική πρακτική, με την κοινή λογική, με τις επιθυμίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η απαξίωση των εκπαιδευτικών, και της δημόσιας παιδείας κατ' επέκταση, είναι πασιφανής!
Μειώθηκαν οι μισθοί μας, περικόπηκαν κονδύλια για την Παιδεία, τα σχολεία αναδιαμορφώθηκαν (τα γνωστά... 800) υπό την πίεση μιας μερίδας ανθρώπων που εξυπηρετούν τα δικά τους, αντιπαιδαγωγικά πάντα, μικροσυμφέροντα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν εκπονηθεί καν προγράμματα σπουδών! Οι μικροί μαθητές κάνουν αγγλικά για να διδαχτούν ό,τι θελήσει η δασκάλα Αγγίκών του σχολείου τους, είτε είναι λέξεις, είτε ολόκληρο κείμενο, είτε για να μάθουν να τραγουδάνε το "Happy Birthday to you"!!!
Οι συνάδελφοι είναι σε κατάσταση σύγχυσης και εκνευρισμού, οι αδικίες γιγαντώνουν το αίσθημα δυσαρέσκειας!
Οι διορισμοί και οι αποσπάσεις άλλοτε γίνονται καθυστερημένα, άλλοτε εσφαλμένα (πχ τρίτεκνοι νηπιαγωγοί δεν πήγαν σε όλα τα ΠΥΣΠΕ, ανακαλούνται ονόματα προσληφθέντων), ενώ φτάσαμε στο σημείο να αλλάζουν και οι αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ για να αποσπαστούν οι πρασινοφρουροί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αποκλεισμός ατόμων με παιδιά ή και προβλήματα υγείας!
Το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας αποτελεί τη μεγάλη γκέλα της κυβέρνησης, μετά την οικονομική βεβαίως, και το μόνο που σώζει τους κυβερνώντες από το κοινωνικό ξέσπασμα είναι η πετυχημένη στρατηγική του "διαίρει και βασίλευε" και της κοινωνικής στοχοποίησης!
Κόβονται οι αποσπάσεις στο εξωτερικό, κόβονται οι δεσμοί με τον απόδημο Ελληνισμό, κόβονται αποσπάσεις στα Παιδαγωγικά Τμήματα, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών, κι όμως.... η κ. Διαμαντοπούλου έχει συμμάχους;
Ποιον; Την πράσινη Δ.Ο.Ε. και την ΠΑΣΚ! Πώς; Μα... με το να διαφημίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. τα καλά που μας έφερε το πολυνομοσχέδιο! Με το να αναπαράγουν τα πράσινα παπαγαλάκια πως... ναι, μεν υπάρχουν αρνητικά στο πολυνομοσχέδιο, υπάρχουν όμως και θετικά! Μάλιστα... ισχυρίζονται ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι και διεκδικήσεις του κλάδου μας!!!!
Ας μας πουν, επιτέλους, ποια είναι τα θετικά; Ας μας πουν ποιες ακριβώς διεκδικήσεις του κλάδου μας υλοποιήθηκαν; Ας μας πουν τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς και το καταλαβαίνουν εκείνοι;
Ας μας πουν ό,τι θέλουν... Αλλά να θυμούνται ότι πολλοί από εκείνους που τους άκουγαν να τους λένε τον Ιούνιο ότι θα είναι αναπληρωτές ή και μόνιμοι το Σεπτέμβρη, σήμερα είναι άνεργοι...
Η πραγματικότητα προειδοποιεί : Το Υπουργείο και τα πράσινα παπαγαλάκια βλάπτουν σοβαρά τη Δημόσια Παιδεία! Ως πότε θα τους αφήνουμε; Ως πότε θα τους ψηφίζουμε;
Η απάντηση είναι δική σας και θα δοθεί το Νοέμβρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου