Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : «Λεφτά υπάρχουν…στους μισθούς μας»


Δ.Α.Κ.Ε.- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr
8/10/2010

«Λεφτά υπάρχουν…στους μισθούς μας»
Δηλώσεις Πάγκαλου & Νέο Μισθολόγιο (Τυχαίο; Δε νομίζω!)


Οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης για ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους και για το από κοινού «φάγωμα» των οικονομικών του κράτους από πολιτικούς και απλούς πολίτες είναι ενταγμένες στη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης για απαξίωση και ενοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι βέβαιο ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ούτε ανίκανοι είναι ούτε σχέση με το φαγοπότι των οικονομικών του κράτους έχουν.

Ο αποπροσανατολισμός και η μετάθεση ευθυνών στους Δημοσίους Υπαλλήλους έχει ως στόχο την αποδοχή και άλλων μέτρων εις βάρος τους. Όλοι γνωρίζουμε πως η Κυβέρνηση ετοιμάζει χαράτσι ύψους 7 δις € για το νέο έτος μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών μισθών και συντάξεων.

Η περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από το 2011. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει ως όχημα το νέο μισθολόγιο για την εξοικονόμηση 2,5 δις € ως το 2013 μέσω της σταδιακής κατάργησης επιδομάτων σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος αμοιβών για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, το ύψος του μισθού των οποίων θα συγκλίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε (ή κάνει ότι δεν κατάλαβε) πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μετά την επιβολή της πιο άγριας και βάρβαρης λιτότητας, έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Αυτό είναι λοιπόν το μέλλον που επιφυλάσσει
για τη συνέχεια η Πράσινη Λαίλαπα!
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ…ΝΕΟ ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι μην τους κάνετε τη χάρη…

Από τη ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου