Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ/ΠΕ : Δηλώσεις κ. Πάγκαλου – Νέο Μισθολόγιο


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750409
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 05/10/2010
Δηλώσεις κ. Πάγκαλου – Νέο Μισθολόγιο
Οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης για ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους και για το από κοινού «φάγωμα» των οικονομικών του κράτους από πολιτικούς και απλούς πολίτες είναι ενταγμένες στη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης για απαξίωση και ενοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι βέβαιο ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ούτε ανίκανοι είναι ούτε σχέση με το φαγοπότι των οικονομικών του κράτους έχουν.
Ο αποπροσανατολισμός και η μετάθεση ευθυνών στους Δημοσίους Υπαλλήλους έχει ως στόχο την αποδοχή και άλλων μέτρων εις βάρος τους. Όλοι γνωρίζουμε πως η Κυβέρνηση ετοιμάζει χαράτσι ύψους 7 δις € για το νέο έτος μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών μισθών και συντάξεων.
Η περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από το 2011. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει ως όχημα το νέο μισθολόγιο για την εξοικονόμηση 2,5 δις € ως το 2013 μέσω της σταδιακής κατάργησης επιδομάτων σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος αμοιβών για του νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, το ύψος του μισθού των οποίων θα συγκλίνει με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση δεν κατάλαβε πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μετά την επιβολή της πιο άγριας και βάρβαρης λιτότητας, έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αγωνιστούν για ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό και θα στοχεύει στην αύξηση και όχι στη μείωση των αποδοχών.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου