Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μαΐου 2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκίδα 02-05-2011

Αρ. Πρωτ.: 97

ΠΡΟΣ : Μέλη μας

Βαρατάση 24 Χαλκίδα 34100

Τηλ. Fax. 22210-21548 Κοιν.: Αρχείο μας

E-mail: didasksilev@otenet.gr

Θέμα: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μαΐου 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και η Τρόικα σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «νέου μισθολογίου», των νέων περικοπών, αλλά και του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας» καταδικάζει την κοινωνία σε διαρκή λιτότητα και φτώχεια.

Μετά από ένα χρόνο εφαρμογής του περιβόητου Μνημονίου ο απολογισμός για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι τραγικός.

Κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων μετά από αγώνες δεκαετιών καταργήθηκαν μέσα σε μία νύχτα!

Το 70% των περικοπών που πραγματοποιήθηκε, φορτώθηκε στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος έφερε δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς συνταξιοδότησης.

Οι σχέσεις εργασίας ελαστικοποιήθηκαν με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ενώ η κοινωνική ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη κατάντησε ορολογία σε λεξικό χωρίς περιεχόμενο.

Στο χώρο της Παιδείας ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο (Ν.3848/2010) που στόχο είχε από την πλευρά του Υπουργείου το «Νέο Σχολείο του Μέλλοντος» και σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής» απορρίφθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί με ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, ωρομίσθιους, περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια κ.α. δεν πραγματοποιούνται καινοτόμες αλλαγές!

Παράλληλα ετοιμάζεται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και απολύσεις στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα!

Ακόμη προωθείται ρύθμιση για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 ώρες σε 40 με δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μόνο με ενωτικούς και μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους αναγκάσουμε να σταματήσουν τις περικοπές εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας!

Συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και στο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Αυξωνίδης Άρης Μπλέτσας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου