Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων



ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

18 - 05 - 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Η Ειδική Αγωγή στα… αζήτητα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-5-2011) παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, με την παρουσία του εκπροσώπου της ΔΟΕ και μέλους της παράταξής μας, Γενικού Γραμματέα της ΔΟΕ Τριαντάφυλλου Οικονόμου στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Παρά την αρχική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να δεχθεί την αντιπροσωπεία των συναδέλφων απεργών, στο τέλος, χάριν στην επιμονή των συναδέλφων, η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναγκάστηκε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ και την αντιπροσωπεία που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή.

Στη συνάντηση τέθηκαν στην Υφυπουργό τα αιτήματα των μόνιμων διορισμών και της κάλυψης όλων των κενών που υπάρχουν στη Ειδική Αγωγή καθώς και της άμεσης προκήρυξης του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή. Επίσης τέθηκε και το ζήτημα της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών των κλαδών Ειδικής Αγωγής ΠΕ61 και ΠΕ71.

Η Υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση!!! Με προκλητικότητα και αλαζονεία παρέπεμψε το θέμα στον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Σε ερώτηση «τι θα γίνει με τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την Ειδική Αγωγή;», η Υφυπουργός ενημέρωσε την επιτροπή ότι το Υπουργείο Παιδείας θα δρομολογήσει μελλοντικά (πότε άραγε;;;) ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν φάνηκε για μια ακόμη φορά ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προς τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή, αφού ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ παραπέμπεται στις καλένδες και η ομηρία τους θα συνεχιστεί.

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα μετά τη διάσταση απόψεων που παρουσιάστηκε στην συνάντηση μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, έγινε ξεκάθαρο πως και θέσεις δεν έχουν και πολιτική βούληση δε διαθέτουν για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που παρουσιάζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής.

Μετά απ’ αυτήν την άκαρπη συνάντηση καλούμε τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή να πάρουν μέρος μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων της χώρας προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά τους και καταδικάζοντας με την ψήφο τους την κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα και στους αγώνες των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος


Ο Γενικός Γραμματέας




Κόκκινος Χαράλαμπος


Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου