Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Πρόταση για μείωση της Συνδρομής του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

http//: dakepech.blogspot.com e-mail: dakepech@yahoo.gr

24/5/2011

Πρόταση για μείωση της Συνδρομής

του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι γεγονός ότι η φετινή συνδικαλιστική χρονιά βρίσκει όλους τους εκπαιδευτικούς οικονομικά υποβαθμισμένους και έντονα προβληματισμένους και αγανακτισμένους για την ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., πέρα από τις γενικές προτάσεις για την απόκτηση ενός αξιόπιστου και διαχρονικού λόγου, και τη γενικότερη αλλαγή πορείας του Συνδικαλιστικού Κινήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τη βούληση των συναδέλφων σχετικά με το ύψος της συνδρομής προς το Σύλλογο Δ/Ν Χαλκίδας, σας ενημερώνει ότι:

· Το ύψος της ετήσιας συνδρομής προς το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας έχει καθοριστεί στα 45€ για τους μόνιμους και τους αναπληρωτές.

· Μέρος της συνδρομής δίνεται προς τη ΔΟΕ (απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου) ως ποσοστό επί του βασικού μισθού και ανέρχεται στο ποσό των 34€ ετησίως.

· Από τα 34€ τα 3€ αποδίδονται ως συνδρομή της ΔΟΕ στην ΑΔΕΔΥ και το 1€ ως συνδρομή στην Εκπαιδευτική Διεθνή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

ü Άμεση και δραστική μείωση της συνδρομής προς τη ΔΟΕ κατά 20% σε πρώτη φάση που μεταφράζεται σε μείωση εφτά (7€) ευρώ.

ü Για την υλοποίηση της πρότασης αυτής προτείνουμε και ταυτόχρονη μείωση όλων των δαπανών της ΔΟΕ (πλην αυτών που αφορούν μισθοδοσία προσωπικού) κατά, τουλάχιστον, 20%.

ü Μεγαλύτερη μείωση δεν μπορεί να επέλθει στην παρούσα φάση για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας, εκτός και αν με απόφαση Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης καταργηθεί η ενδιάμεση συνέλευση, περιοριστούν οι ολομέλειες προέδρων, κ.α. πράξεις οι οποίες αποδυναμώνουν κατά την άποψή μας τη συνδικαλιστική διαδικασία αλλά μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα μεγάλης μείωσης της συνδρομής (ακόμα και μέχρι 50%).

ü Μεταστέγαση των γραφείων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, γεγονός που θα οδηγήσει στην άμεση και αυτονόητη μείωση του ποσοστού της συνδρομής μας προς αυτόν έως και 5. Ο Σύλλογος δε χρειάζεται να πληρώνει ετησίως χιλιάδες ευρώ για ενοίκια και κοινόχρηστα. Μπορεί πολύ εύκολα να εγκατασταθεί σε χώρο που ανήκει σε σχολική μονάδα της Χαλκίδας ή σε χώρο παραχωρημένο από φορέα της πόλης μας (π.χ. Δήμος Χαλκίδας).

Άρα, με τις παραπάνω προϋποθέσεις, η συνδρομή προς το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας μπορεί να μειωθεί από τα 45€ στα 33€ ετησίως!!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ/Π.Ε.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου