Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Οικονομικά Εκπαιδευτικών – Προτάσεις : Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι….





Οικονομικά Εκπαιδευτικών – Προτάσεις : Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι….

Η Ελλάδα βιώνει στις μέρες μας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Μια κρίση που έχει λάβει και κοινωνικές και ηθικές διαστάσεις, μια κρίση που έχει ναρκοθετήσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη όλων των θεσμικών οργάνων και των εκπροσώπων των πολιτών.

Την 1η Ιουνίου 2011 τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην 80η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα.

Η 80η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών καθώς εκεί θα οριοθετηθούν και θα σχεδιαστούν οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, θα επικαιροποιηθούν τα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα.

Είναι γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα της Δ.Ο.Ε. στην αντιμετώπιση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των εκπαιδευτικών δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Μεγάλος αριθμός συναδέλφων αμφισβητεί έντονα τη δράση και τις πρακτικές της Δ.Ο.Ε., μάλιστα κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να αιτηθούν τη διαγραφή τους από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών. Αυτή η λογική είναι επιζήμια για όλους μας.

Κατά την άποψή μας, πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη λογική του διχασμού και της απαξίωσης, πρέπει να ενισχύσουμε με προτάσεις και όραμα την επιθυμία των συναδέλφων να συμμετέχουν ενεργά στα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα πρέπει να ανατρέψουμε την ελληνική πραγματικότητα που λέει ότι :

- Οι εκπαιδευτικοί είναι ο κλάδος των Δημοσίων Υπαλλήλων με της χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές.

- Το ετήσιο εισόδημά μας μειώθηκε από 1.792€ έως και 3.448€ τη διετία 2010-2011.

- Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι) θα οδηγηθεί στην ανεργία το 2011.

- Οι μειωμένες δαπάνες για την Παιδεία θα περιοριστούν κάτω από το πενιχρό 2,75% του Α.Ε.Π.

Βασικοί άξονες των οικονομικών αιτημάτων μας είναι:

- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.

- Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών – Δίκαιο Μισθολόγιο

- Πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

- Αύξηση των διορισμών στην Παιδεία

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

- Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

- Κατάργηση του Ν. 3848/2010 και όλων των διατάξεων που στοχοποιούν τους Εκπαιδευτικούς.

- Κατάργηση της τρίχρονης υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στους Νομούς διορισμού τους.

- Άμεση καταβολή των συντάξεων και του εφάπαξ σε όλους τους Δημόσιους Υπάλληλους.

- Ικανοποίηση όλων των θεσμικών αιτημάτων των συναδέλφων μας (Ειδικής Αγωγής, Ειδικοτήτων κτλ).\

Επίσης καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να μειώσει τη συνδρομή των εκπαιδευτικών προς αυτήν και να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα.

Κρίνουμε σκόπιμη την μείωση της συνδρομής μας στη Δ.Ο.Ε. στο ποσοστό μείωσης του μισθού μας. Να καταστεί ξεκάθαρο ότι η οικονομική ευμάρεια του Σωματείου μας ταυτίζεται με την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών!

Συμμετέχουμε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων μας με στόχο να δώσουμε δύναμη στη φωνή τους και να συμβάλουμε στην επίλυση των αιτημάτων του Κλάδου.

Δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση εκλογής, δε θα αποδεχτούμε καμία οικονομική αποζημίωση από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο της ΔΟ.Ε. Η αποζημίωση, σύμφωνα και με το σχετικο έγγραφο της Δ.Ο.Ε. φτάνει τα 720 € τα οποία θα εκταμιευτούν από το ταμείο του Συλλόγου μας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας, όπως και όλους τους συνάδελφους που θα εκλεγούν σε όλη την Ελλάδα να αρνηθούν την οικονομική αποζημίωση και να δώσουν τα χρήματα στους Συλλόγους τους για τη θέσπιση Κοινού Ταμείου Απεργιακού Αγώνα!

Η Δ.Ο.Ε., αν θέλει να καλύψει τις προφανείς ανάγκες και τα έξοδα των συνέδρων, μπορεί να ακολουθήσει άλλες πρακτικές π..χ. σύμβαση με ξενοδοχεία για την παραχώρηση δωματίων σε συνέδρους, παράθεση γεύματος σε συγκεκριμένους χώρους, εξασφάλιση φτηνών εισιτηρίων σε αεροπλάνα, τρένα κτλ.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε μόνο η ενότητα και ο αγώνας μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική τους!

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Λούκας Παναγιώτης

Μπλέτσας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου