Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Παληγιάννης Βασίλης : Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έλλειψη προγραμματισμού ή σκόπιμες ενέργειες;


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 16/05/2011

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Έλλειψη προγραμματισμού ή σκόπιμες ενέργειες;

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας ή βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση λόγω της έλλειψης συγκεκριμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ή οι ενέργειές της αποσκοπούν και στην εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων που έχουν άμεση σχέση με τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες στη ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, μετά το πρωτοφανές φιάσκο των μεταθέσεων, για τις οποίες εξέφρασα τις αντιρρήσεις και την επιφύλαξή μου ως προς τη νομιμότητα αλλά και ως προς τον τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών, ανακοινώνεται πως οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Θα είναι η πρώτη φορά που χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν θα μπορέσουν να προγραμματίσουν εγκαίρως την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Θα είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε μακρά ομηρία.

Αλήθεια ποιοι «φωστήρες – παρατρεχάμενοι» εισηγούνται τέτοιες προτάσεις εις βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών; Ο ισχυρισμός ότι δε γνωρίζουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων είναι αβάσιμος, αφού μια ματιά στις εισηγήσεις των ΠΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πως υπάρχουν χιλιάδες λειτουργικά κενά που επιτρέπουν και επιβάλλουν την έγκαιρη πραγματοποίηση των αποσπάσεων. Εκτός κι αν θέλοντας, μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, να κάνουν και ελάχιστες αποσπάσεις μεταθέτουν τη λήψη απόφασης για τον Αύγουστο για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των συναδέλφων στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τη Γ.Σ. του Κλάδου.

Από την πλευρά μου καλώ την πολιτική ηγεσία να ξεκαθαρίσει το πότε και με ποιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν άμεσα οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στα Γραφεία Εκπαίδευσης και στους φορείς.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών.

Οι πληροφορίες δε, ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος αποσπάσεων μόνο για φορείς και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις της επιτροπής που συγκροτήθηκε γι’ αυτά τα θέματα και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ελπίζω να είναι ένα κακόγουστο αστείο.

Ερασιτεχνισμοί, προχειρότητες και σκοπιμότητες στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο δεν έχουν θέση αλλά δε συγχωρούνται.

Αναμένομαι έστω και την ύστατη στιγμή τη λήψη αποφάσεων με γνώμονα την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου