Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εκλογές Δ.Ο.Ε. : Επιλέγουμε άλλο δρόμο, αλλάζουμε νοοτροπία.



Σε λίγες βδομάδες, την 1η Ιουνίου 2011, οι εκπαιδευτικοί – μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλούμαστε να εκλέξουμε τα μέλη που θα μας εκπροσωπήσουν στην 80η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21-24 Ιουνίου 2011.

Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές ουσίας περισσότερο από κάθε άλλη φορά : Ποτέ πριν δεν είχε ανοίξει τόσα πολλά εκπαιδευτικά μέτωπα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας, ποτέ δεν είχε βληθεί τόσο βάναυσα ο Κλάδος μας με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κινδυνεύουν να χαθούν βασικές και ουσιαστικές κατακτήσεις μας, κατακτήσεις που χρειάστηκαν αγώνες για να επιτευχθούν αλλά μόνο μια κυβέρνηση (αυτή του Δ.Ν.Τ.) για να χαθούν!

Ποτέ πριν δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να μειώνονται οι μισθοί μας, να χάνονται θέσεις εργασίας, να καταρρακώνεται το ήθικό των εκπαιδευτικών, να καταστρέφεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός, να αναστατώνονται οι ζωές μας από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των ΚΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ που αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη!

Χρειαζόμαστε ισχυρή εκπροσώπηση και δυναμικούς συναδέλφους που θα βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ, το συμφέρον του συνόλου πάνω από το συμφέρον της παρέας!

Η δράση της Δ.Ο.Ε. σήμερα δε μπορεί να ικανοποιεί το συνάδελφο. Η αποτελεσματικότητα της δράσης της δεν κρίνεται ικανοποιητική, πολύ περισσότερο δεν κρίνεται ουσιαστική και επιτυχημένη!

Οι όποιες προσπάθειες γίνονται, ολοκληρώνονται με ασύνδετες και κυρίως ύποπτα ανοργάνωτες πρακτικές! Κάποτε για ένα επίδομα κάναμε αγώνες διαρκείας, τώρα που χάνουμε τις θέσεις εργασίας μας κάνουμε απεργίες – πυροτεχνήματα, σχεδιασμένες χωρίς λογική, χωρίς στρατηγική, χωρίς αντικειμενικό στόχο!

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν!

Στις προσεχείς εκλογές πρέπει να αναζητήσουμε τα πρόσωπα κάθε παράταξης στα οποία θα εμπιστευτούμε την ψήφο μας και τη διαπραγματευτική δυναμική του Κλάδου μας!

Οι λογικές της παρέας, του κουμπαροσυμπέθερου, του γνωστού και του… βύσματος πρέπει πια να σταματήσουν! Έτσι κι αλλιώς οι λογικές αυτές είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάντια του κράτους μας! Δε μπορούμε πλέον να επιλέγουμε το γνωστό και το φίλο μας , έστω κι αν αυτός δεν έχει τίποτα να προσφέρει, να προτείνει!

Πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που κάνουν τη διαφορά στο τρόπο σκέψης και δράση τους! Αυτούς που έχουν προτάσεις και διάθεση να προβάλλουν τα οράματά τους!

Πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που βγαίνουν δυναμικά στην κοινωνία και δε στηρίζονται μόνο στο πελατειακό - παρεΐστικο δίκτυο συναλλαγής με τους ψηφοφόρους, αλλά αυτούς που βασίζονται στα οράματά τους, έχουν προτάσεις, έχουν ιδέες, έχουν διάθεση προσφοράς αλλά όχι συνδιαλλαγής.

Πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που θα δώσουν το κάτι παραπάνω και που θα αναζητήσουν την ουσιαστική αλλαγή ακόμα και μέσα στην ίδια τους την παράταξη!

Αν αλλάξουμε επιλογές, θα αλλάξουμε τη μοίρα μας!

Μόνος του κανείς δε θα καταφέρει το παραμικρό. Όλοι μαζί, ο καθένας με τη δική του ψήφο, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που τώρα φαντάζει αδύνατο ή ουτοπικό!

Η επιλογή είναι καθαρά και μόνον δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου