Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Και πάλι πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Όπως τότε... όπως πάντα!



Χτες, Τετάρτη 15 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στα Α.Ε.Ι. και στα Α.Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.

Πάνε χρόνια τώρα που κάθε τέτοια μέρα κάθομαι και αναλογίζομαι τις όμορφες στιγμές που πέρασα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στα έδρανα της σχολής μου, τις ώρες που σπούδαζα αλλά και που έδινα, με τις όποιες δυνάμεις και ικανότητες είχα, τη μάχη του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Τότε που φορούσαμε την πουλάδα στο στήθος και δίναμε τον αγώνα μας για να φτιάξουμε λίγο καλύτερη την Παιδεία, να εξασφαλίσουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους συμφοιτητές μας, που τρέχαμε να βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε το Τμήμα μας να αλλάξει!

Όπως και τότε έτσι και φέτος η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., για 25η συνεχόμενη χρονιά, αναδείχτηκε νικήτρια! Φέτος το ποσοστό της εκτινάχθηκε στο 41,5%, σχεδόν 5% περισσότερο από τις προηγούμενες! Πέτυχε θριαμβευτικές νίκες στις περισσότερες σχολές της Ελλάδας και έδειξε ότι στο χώρο της νεολαίας ο ρεαλισμός, η κοινή λογική και η επιτυχία είναι ταυτισμένα με τη φιλελεύθερη παράταξη!

Ως παλιός ΔΑΠίτης(γιατί… πρώην ΔΑΠίτης δε θα είμαι ποτέ), ως παλιός υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΠΤΔΕ Πάτρας δε μπορώ παρά να χαίρομαι για τη νίκη των…. απογόνων μας! Μια νίκη που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια!

Ως ενεργός συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ / Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δε μπορώ παρά να γεμίσω υπερηφάνεια και ελπίδα ότι ο κόσμος αλλάζει! Αλλάζει τρόπο σκέψης, αποστασιοποιείται από τη λογική του κουμπαροσυμπέθερου και του «αντίδωρου» που του είχαν περάσει ως μονόδρομο ευτυχίας οι κατά βάση πράσινοι κομματικοί μηχανισμοί! Δείχνει να αντιδρά και να θέλει να αντισταθεί!

Ως Έλληνας δε μπορώ παρά να μην αναγνωρίσω ότι η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δείχνει ότι οι νέοι Έλληνες έχουν αντανακλαστικά και αντιστέκονται! Αντιστέκονται στην επίθεση του ΔΝΤ και των εδώ αντιπροσώπων του (ΠΑΣΟΚ), στα πράσινα «παπαγαλάκια» της δημοσιογραφίας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο, στους μηδενιστές ή και τραμπούκους, σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική ενότητα αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας!

Εύχομαι το παράδειγμα των φοιτητών να το μιμηθούν και οι επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις που στηρίζουν τη φιλελεύθερη, κεντροδεξιά λογική όχι μόνο να επικρατήσουν αλλά να στείλουν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης απέναντι στο σάπιο και το σαθρό που μας περιβάλει!

Εύχομαι η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να σηματοδοτήσει την αλλαγή, το γενναίο άλμα προς τα εμπρός που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο καθένας μας ξεχωριστά και να γίνει η αρχή μιας σειράς νικών, τόσο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο της ΔΑΚΕ, της Νέας Δημοκρατίας και, εν τέλει, τη νίκη της πατρίδας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου